Haberler

Tesla 8.1 yazılım güncellemesi




Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, beklenen Tesla 8.1 yazılım güncellemesi‘nin 28-29 Mart’ta piyasaya sürüleceğini söylemişti. Biz de Autopilot 2.0 donanımlı Tesla sahiplerine sunulan bu 8.1 versiyon güncellemesinin raporlarını sizin için inceledik.

8.1 yazılım güncellemesinin bazı kullanıcı arayüzü geliştirmeleriyle gelmesi beklense de, sürüm notları Autopilot 2.0’nin ilk jenerasyonuna eşit hale getirilmesine odaklanmış durumda.

Autosteer’ın hız limiti arttı

Otomatik Yönlendirme Sistemi (Autosteer)’nin 88 km/s olan limitini 128 km/s‘e çıkarmış. Tesla; Autosteer’ı böyle bir hızda kullanmadan önce kameraların kalibrasyona ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor. Bu sırada sürücüler sistemi 88 km/s’e kadar kullanabiliyorlar.

Otomobilin, içinde kimse yokken park yerine girip çıkmasını sağlayan “çağırma” özelliği (Summon) şimdiye kadar sadece ilk jenerasyon Autopilot’ta bulunuyordu. Bu özellik, üreticinin kendi resim işleme sistemi olan Tesla Vision‘ı kullanan donanımlar içerisinde beta özellik olarak sunuluyor.

Tek sinyalle otomatik şerit değişimi

Tesla aynı zamanda, Autopilot 1.0’ın başlıca özelliklerinden olan ve sürücüye Autosteer aktif durumdayken sadece bir sinyal vermekle şerit değiştirmesine olanak veren Otomatik Şerit Değiştirme (Auto Lane Change)’yi de yeni güncellemeyle birlikte piyasaya sürüyor.

tesla 8.1 yazılım güncellemesi

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bence artık yeter otopilot olayı, Bize daha uzun daha daha uzun menzilli elektrikli araba yapın. İçinde hız göstergesi ve pil göstergesi olsun bana yeter. Klima bile gerekmez. Biz cam acarız kışında montla süreriz. Onu gectim navigasyon ekranına bile gerek yok. Yandexli Android elefon bağlarız. Çakmak şarjı koy sen yeter.

    Sen Onca yıllık tesla, Gm Bolt kadar olamadın. 60 Kw batarya ile 470 km yol gidiyor bolt. Teslada 100 kw batarya var, 540 km menzilde tıkanıp kalıyorsun. Sağlamasını yapsak en az 800 km yol yapman gerek. Ey tesla Ucuzlat şunları.

  2. Şöyle Bmw 3 ayarını kaliteye sahip bir makineye 100kw batarya ile 700km civari yol gidecek bir motor ve batarya koy uzun ömürlü olsun garantisi bol bol olsun 50.000$ a sat Mondeo’ya 80kw batarya koy 40.000$ a sat alalım vs. Bu günümuz markaları da şu işe adam gibi el atsa piyasa canlansa özellikle bizim gibi 5tl benzin fiyati olan ülkelerde on numara olur. Chevrolet gitmesede bolt getirseydi vergi de olmayacaktı bol bol satardı bizde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu