FeaturedHaberler

Tesla Model 3 kamuflajsız yakalandı




Tesla Model 3’ün piyasaya sürülecek son hali, firmanın tesisinde dolaşmaya başladı. Motor1’in çabalarıyla çekilen yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, Model 3’ün piyasaya çıkacak son halini gözler önüne seriyor.

10 kameralı Model 3

Son haberlere göre, Model 3 Autopilot sistemi için 10 adet kamerayla donatılacak. Ayrıca büyük eşyaların daha kolay yüklenebilmesi için bagaj bölmesinde bazı değişikliklere gidileceğine dair söylentiler de vardı, ancak fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla bir değişiklik yapılmamış.

Prototiple neredeyse aynı

Fotoğraflardaki otomobiller, Tesla’nın lansmanda gösterdiği prototipe çok benziyor. Autopilot için eklenen kameralar ve ön kısımda yapılan ufak değişiklikler haricinde otomobil pek fazla değişmemiş. Piyasaya sürülecek ilk Model 3’ler sadece arkadan itiş olacak. Dört tekerlekten çekişe sahip çift motorlu otomobiller ise 2017 sonuna doğru satışa sunulacak. Elon Musk’ın söylediklerine göre otomobil 75 kWh’lık maksimum pil kapasitesine sahip olacak. Otomobil bu kapasiteyle 380 kilometre menzilli Chevrolet Bolt’tan daha uzun yol yapabilecek.

Temmuzda üretim, eylülde teslim

Model 3’ün bir head-up display’e, bir de merkezde ama sürücüye odaklı bir hız göstergesine sahip olacağı konuşuluyordu. Fotoğraflarda görünene göreyse, otomobil yine Model S’teki gibi merkezi bir dijital ekrana sahip. Yeni Tesla’nın temmuzda üretime geçeceği bekleniyor, teslimatlarsa eylülde başlayacak. 35.000 USD civarına satılması beklenen otomobilin net fiyatı, haziran ayında düzenlenecek ve Model 3 tanıtımının üçüncü parçası olacak etkinlikte açıklanacak.

Elektrikli crossover da gelecek

Otomobilin piyasaya sürülmesinden sonra Amerikalı marka, Model 3’ün platformu üzerine inşa edilecek elektrikli crossover’ı Model Y ile ilgili çalışmalarına başlayacak. Fakat üreticinin şimdilik odaklandığı tek konu Model 3. Zira otomobilin gerçekten 35.000 USD’lik fiyat etiketiyle satışa sunulup sunulamayacağı, markanın başarısı için büyük önem taşıyor.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Model 3 te head up display olmuyacak. Elon musk tweetinde Otopilotlu arabada hiz gostergesine gerek yok cinsinden bisey yazmis. Ayrica chevrolet bolt menzili 520 km'ye cikardi. 60 kw lik batarya ile 470 km yol yaptigi video internette var.

  2. Bizim millet o led tv kıvamındaki ekranda arkadaşlarını toplayıp maç izler. Arkaya 3 kişiyi atar, arabada tepinerek maç izlerler. Aracın sahibi de ' lan sigara külünü dökmeyin döşemeye ' diye bağırır. Ya da ekranda beyonce, shakira, selena gomez klipleri eşliğinde etrafta turlarlar. Bizim Tesla ile maceramız şimdilik bu yönde gelişir, ilerleyen nesillerde ne olur bilemem.

  3. CenkGs demiş ki:

    Bizim millet o led tv kıvamındaki ekranda arkadaşlarını toplayıp maç izler. Arkaya 3 kişiyi atar, arabada tepinerek maç izlerler. Aracın sahibi de ' lan sigara külünü dökmeyin döşemeye ' diye bağırır. Ya da ekranda beyonce, shakira, selena gomez klipleri eşliğinde etrafta turlarlar. Bizim Tesla ile maceramız şimdilik bu yönde gelişir, ilerleyen nesillerde ne olur bilemem.Hepsini görüntüle…

    Pes oynamayı planlamıştım abi 😀 😀

  4. alfhonso demiş ki:

    Pes oynamayı planlamıştım abi 😀 :DHepsini görüntüle…

    Tamam işte bunlar hep hayal gücü 😀 Aracta ps için güç çıkışı ve uygun soket varsa hiç bir şey imkansız değildir 😀

  5. CenkGs demiş ki:

    Tamam işte bunlar hep hayal gücü 😀 Aracta ps için güç çıkışı ve uygun soket varsa hiç bir şey imkansız değildir :DHepsini görüntüle…

    o ekrana uydururuz abi bişiler ya asdfsf:D 😀

  6. alfhonso demiş ki:

    o ekrana uydururuz abi bişiler ya asdfsf:D :DHepsini görüntüle…

    Zaten daha önce de bahsetmiştim, o ekranın portatif olması lazım. Yoksa onu söküp çalarlar evlerine tv diye duvara asarlar 😀

  7. Teslanın dış tasarımlarını şahsen beğeniyorum. Lakin böyle bir iç tasarım yüzünden net almam bu arabayı. tamam solda kadran yok madem model s gibi olsaydı en azından ortadaki televizyon pardon lcd ekran emanet durmasaydı keşke

  8. Mercedes'e kizdik zamaninda o kadar sonradan takilmis gibi ekran koydular diye, bunlar nasibini almamis herhalde.

  9. Aslında asıl yapılan hata ekran değil. Tesla model S İ Mercedes gibi küçülttü sonra da nasıl kötü yaparız da model s satışlarını etkilemez diye düşünüp çirkin ama işlevsel bir ekran koydu donanım motor batarya ne varsa kısacak o da marka imajını zedeleyecek. Markada ikinci sınıf muamelesi göreceğim aradaki 50.000$ i vermediği için çoğu şeyden mahrum kalacağım bir modeli neden alayım ki. Şahsen ben almam Tesla şimdiden çoğu konuda yan çizecek gibi duruyor. Valla Model S güzel ama Teslanın bence gelecek adına mantıklı bir stratejisi bu şekilde imaj kaybedecek. Ben petrol kullanan markaların elektrikli otomobillerini bekliyorum. Mondeo elektrik Golf elektrik 308 elektrik Volvo S90 gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu