Haberler

Porsche Cayenne S, bir Airbus’u hangardan çekebilir mi?




Porsche, yeni Cayenne S’nin ne kadar güçlü olduğunu ispat edebilmek için Airbus A380 ile Guiness Rekorlar Kitabı denemesi gerçekleştirdi. Peki Porsche Cayenne S, yüzlerce ton ağırlığa sahip uçağı gerçekten çekebildi mi?

Güçlü olduğu biliniyordu, ama bu kadarı değil!

Air France ve Porsche teknisyenlerinin ortaklaşa düzenlediği rekor denemesinde ilk olarak Porsche Cayenne S Diesel kullanıldı. Kaputunun altındaki 4.1 litrelik V8 motorunda 385 beygir güç ve 850 Nm tork üreten canavar SUV, 285 ton ağırlığa sahip olan 73 metrelik dev uçağı hangardan çekmeyi başardı.

İkinci rekor denemesinin başrolünde ise Cayenne Turbo S yer aldı. 4.8 litrelik V8 motoruyla 570 beygir güç ve 800 Nm tork üreten SUV de tıpkı ikizi gibi Airbus A380’i başarıyla çekti. Böylece yeni Porsche Cayenne ailesi, bir otomobil tarafından çekilen en ağır uçak rekorunu kırmış oldu.

Otomobiller standart olsa da özel donanımlar kullanıldı

285 tonluk Airbus’u sağlıklı bir şekilde yerinden oynatmak için çeki demirine özel bir donanım takıldı. Her iki aracın da sürücü koltuğunda oturan Porsche İngiltere teknisyeni Richard Payne, “Genellikle otomobillerimizin sınırlarını test etmek için bu kadar ileri gitmiyoruz, ancak bugün sınırlara oldukça yakın olduğumuzu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bu alandaki rekoru yakın geçmişte pek çok üretici kırmayı başarmıştı. 2007’de Volkswagen Touareg V10 ve 2013 yılında Nissan Patrol rekorun sahipleri olmuştu. Fakat yeni Cayenne, Patrol’un kırılan rekorunun üstüne (170 ton) yaklaşık 115 ton daha eklemiş oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=c5FYbdUVjZA

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu