FeaturedHaberler

Hyundai’nin yeni crossover modeli Kona tanıtıldı!




Hyundai’nin yeni crossover modeli Kona, online ortamda düzenlenen lansman ile tanıtıldı. Segmentindeki güçlü rakiplerine gözdağı veren Koreli modelin özellikleri haberimizde!

Hyundai Kona, güçlü rakiplerini alt edebilecek mi?

Hyundai Kona, markanın B-SUV segmentindeki ilk temsilcisi olmasının yanı sıra yeni tasarım yüzünü de uygulayan ilk model. Nissan Juke, Citroen C4 Cactus ve Toyota C-HR gibi rakiplerine önemli bir alternatif olan otomobil garip tasarımıyla ilgi çekiyor.

Ön yüzünde çift parçalı far düzeni kullanan Kona’nın üst aydınlatması sinyallere ayrılırken, alt aydınlatmalarda ise farlar bulunuyor. Arka kısmında stop grubu çekik formda bulunan aracın pek çok yerinde bulunan gövde rengi kaplama ise sert yüzünü ortaya koyuyor. Bunun dışında siyah tavan uygulaması, ortaya doğru konumlandırılan sis farları ve alta doğru uzatılan altıgen panjur dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor.

Otomobil, segmentinin en geniş iç hacmi iddiasında!

İç mekana geçtiğimizde ise Koreli markanın nispeten genç bir tasarım dili kullandığını görüyoruz. Yeni i30’un dizaynına benzeyen konsolda yeni havalandırma delikleri ve yeşil tondaki detaylar dikkat çekiyor. Ayrıca Hyundai, iç mekan genişliği konusunda sınıfında en alçak yükleme eşiği ve en geniş bagaj hacmine sahip olduğunu iddia ediyor.

Teknoloji tarafında donanım paketine göre 5, 7 ya da 8 inçlik multimedya sistemi sunan otomobil, ayrıca head-up display donanımını da standart olarak sunacak. Güvenlik tarafında da kör nokta uyarısı, çarpışma uyarı sistemi, sürücü tehlike uyarısı ve şerit takip asistanı gibi özellikler kullanıcılarını bekliyor olacak.

Hyundai Kona, kaputunun altında 3 ayrı motor seçeneği sunuyor. Avrupa’da 1.0 litre hacminde, 118 beygir güç üreten üç silindir benzinli motor seçeneğine 1.6 litrelik dizel bir motor eşlik edecek. Amerika’da ise yalnızca 175 beygir gücündeki 1.6 litrelik turbo benzinli motor seçeneği bulunacak. Bu motorun aynı zamanda Avrupa’da da satışa sunulacağını belirtelim.

6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavrama şanzıman seçeneklerine sahip olan Hyundai Kona’da dört tekerden çekiş opsiyonel olarak sunulacak. Ekim ayında satışa sunulması planlanan otomobilin fiyatı konusunda ise bir bilgi paylaşılmadı.

https://www.youtube.com/watch?v=SSzlsBkpI18

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

24 Yorum

  1. Tamam işte 1.6 benzinli motor turbo 🙂

    Evet ama aks genişliği bakımından daha uzun olması lazım.

  2. 200bg olanından bahsediyorum i30 da filanda gelmiyor

  3. Bir tutam i20 bir tutam c4 kaktüs bir tutam kadar da cx3 gibi geldi bana. Ortaya karışık yapmışlar.

  4. Güzel bir araba olmuş ama önü C4 Cactüs'e arkası da Mazda CX3'e benziyor. Ön üstteki farı da bir modele benzettim sanırım Acura'nındı.

  5. Günümüz otomotiv camiasında bence her modelde başka modellerden izler bulmak normal bir hal aldı. Bu araç bana Jeep Cherokee'yi anımsattı.

  6. Hyundai ne zaman bir otomobil yapsa hep yorumlar yerden yere vurmak üzerine. Bu kadar kısa zamanda gelişim göstermeleri taktire değer diye düşünüyorum. Artık gayet iyi iş çıkarıyorlar 5 seneye alman kalitesine baya yaklaşacak gibi görünüyorlar. PSA gurubundan daha iyiler şuan teknoloji ve kalite anlamında (sağlamlık-motor şanzıman-güvenlik gb.). Her modelde bir şeyler öğrenip diğer modelde bu işi çözmeleri gayet başarılı. Demem o ki ön yargıları bir yere bırakılmalı. Sezarın hakkı sezara.

  7. Hyundai’nin yeni i30 ile başlayan tasarım anlayışını hiç beğenmiyorum. Hyundai’nin eski tasarımları bence çok daha güzeldi yeni tasarımları berbat ötesi. Bir zamanlar Peugeot’nun yaptığı çekik gözlü, köşeli tasarımları şimdilerde Hyundai yapmaya başladı. Hyundai’nin tasarımları bu konuda eski özgünlüğü kaybetti. Ayrıca iç mekanda emanet gibi duranda araç içinde hiç şık durmuyor

  8. Toyota C-HR ve Mazda CX-3 sınıfındaki en şık tasarıma sahip olan modeller. Honda HR-V çok basit, sade bir tasarıma, Juke eskiyen bir tasarıma sahip, C4 Cactus ile Kona neredeyse birebir aynı gibi duruyor. C-HR ve CX-3 ise yenilikçi ve modern tasarıma sahipler. Malzeme kalitesi ve işçilikte de C-HR rakiplerine oranla daha ağır basıyor

  9. Hyundai’nin çaktırmadan kopya çekmesine hasta oluyorum. Adamlar resmen Jeep Cherokee’den kopyala yapıştır yapmışlar. Cherokee’nin Koreli versiyonu olmuş. Yıl olmuş 2017 Hyundai hala kopya çekmeye devam ediyor. Farlar Ford Evos’dan alınma, kasa Cherokee, Cactus karşımı

  10. mgdedeoglu demiş ki:

    Yalnız içi çok sade. Bir de İ20 Active diye bir model vardı ne oldu ona? Hepsini görüntüle…

    büyümüş

    eccük değişmiş eccük kona diye sürmüşler sanırım

    şaka maka harbiden çok sıkılıyorum şöyle ondan bunan alıntı çalıntı gibi duran arabaları görünce

  11. Bu “SUV hormonlu hatchback”ler bayaa iyi satıyor olsa gerek Hyundai firması da “Bir tane de biz yapalım” demişler ve ortaya “Kona” modeli ortaya çıkmış.

  12. berkertekin demiş ki:

    Başıma birşey gelmeyecekse ben bu aracı beğendim ya :rolleyes:Hepsini görüntüle…

    Bunu beğenirken gelmemiş abi:) devaaam

  13. Bende beğendim özellikle önünü ama içi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Suv yapıyorsun niye herhangi bir b-c sınıfı araban ile aynı iç mekanı koyuyorsun suv havası verecek detaylar olmalı yoksa bir amacı olmuyor

    berkertekin demiş ki:

    Başıma birşey gelmeyecekse ben bu aracı beğendim ya :rolleyes:Hepsini görüntüle…

  14. Detaylar güzel. Genel hatlar özgün olsa bu detaylarla çok iyi olabilirdi. İç mekan facia, dışa göre tabi.

  15. Aracın ön tasarımı Citroen’den araklanmış ; esinlenilmiş demek büyük nezaket olacaktır. Bknz. C4 picasso
    Hyundai ‘nin son dönemde ürettiği birçok arabada ne yazık ki bu durumla karşılaşıyoruz. Aynı şekilde yeni elantra ‘nın iç tasarımı da seat leon’dan araklanmıştı.
    Zaten firmalar tek tasarım yapıp “B”-“C”-“D” tüm segmentlerde küçük oynamalar ile kullanıyorlar ; bari bu “tek” tasarımı da özgün yapabilseler keşke.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu