FeaturedHaberler

Tesla Model X sahibi para iadesi talep ediyor!




Tesla ’nın otomotivin çehresini hızlı bir şekilde değiştirdiğine şüphe yok, ancak Amerikalı marka eleştiri ve şikayetler konusunda payına düşeni de alıyor. Gelen şikayetler ve yaşanan olaylar, markanın kalite kontrol konusuna biraz daha mesai ayırması gerektiğini gösteriyor.

Tesla Model X P90D’nin kapısı seyir halinde açılıyor!

Son yaşanan olay bir Model X P90D sürücüsünün başına, 6 yaşındaki çocuğuyla otoyolda 100 km/s’nin üzerinde seyrederken gelmiş. Elektrikli SUV’nin soldaki “falcon” kapısı, seyir halindeyken kendiliğinden açılmış!

Otomobilin sahibi konuyu Reddit’e taşımış. Tesla’ya mektup niteliğindeki yazıda, otomobilin sahibi 2015’te sipariş edip Ocak 2017’de teslim aldığı Model X’iyle bugüne dek yaşadığı tüm problemleri detaylı bir şekilde anlatmış. Otomobil teslim alındığından beri bir kez yazılım güncellemesi gerekmiş, düşük silecek suyu uyarısı vermiş, sonra silecek suyu haznesi çatlamış ve ayrıca “falcon” kapılardan birinin fitili fabrikadan hatalı monte edilmiş.

Problemli kapı

İlerleyen aylarda sürücü kapısı sürekli sorun çıkarmaya başlamış ve iki sefer kapı tamamen kilitlenerek açılmaz hale gelmiş. 2 Haziran günüyse tüm bu sorunların üzerine otoyoldaki fiyasko yaşanmış. Seyir halindeyken kapı otomatik olarak açılmaya başlamış ve sürücü bir eliyle kapıyı tutarak tamamen açılmasını engelleyebilmiş.

Tüm bu problemlerin sonucunda otomobilin sahibi Tesla’dan para iadesi istiyor. Henüz olayın sonuçlanıp sonuçlanmadığı belli değil ancak Reddit’teki konuda Tesla satış direktörü Jon McNeill’in konuyla bizzat ilgilendiği belirtilmiş.

Kaynak: Carscoops

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Tesla onbinlerce otomobil üretiyor bunlardan bazılarında işçilik hatası yüzünden sorunlar çıkması çok da ender görulen birşey değil, adamın arabasını değiştirsinler bukadar:)

    1. Bu kadar basit yani arkadaki çocuğa falan bişey olsa o zamanda arabayı mı değiştirsinler yolda giderken kapı açılması çok normal zaten

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu