FeaturedHaberler

Mercedes AMG Petronas Britanya’da serisini 5’e yükseltmek istiyor




2017 Formula 1 sezonunun 10. yarışı olan Britanya Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlıyor. Mercedes AMG Petronas,  Silverstone’daki son 4 yarışta da birinciliği kimseye bırakmadı. Lewis Hamilton kendi evinde son 3 yarışta podyumun en üst basamağında yer alırken, Avusturya’da zirveye çıkan takım arkadaşı Valtteri Bottas da 2014 yılında Britanya’da ikinci olmuştu.

Mercedes AMG Petronas dominasyonunu korumak için geliyor

Formula 1’de 2017’nin 10. yarışı olan Britanya Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başlıyor. Toplam 52 turdan oluşan, 306.198 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas, dominasyonunu korumak için geliyor. Silverstone’da bugünkü antrenman turlarıyla başlayacak hafta sonunda Mercedes AMG Petronas’ın hedefi, galibiyet serisini 5’e çıkartmak. Britanya’da koşulan son 4 yarışın hepsini kazanan Mercedes AMG Petronas’ın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise son 3 yarışta podyumun en üst basamağını kimseye bırakmadı. Hamilton bu seriyi sürdürmek isterken, takım arkadaşı Bottas da Avusturya’da elde ettiği birinciliğin bir yenisini Britanya’da yaşamak istiyor. Fin pilot da Britanya’da 2014 yılında ikincilik kürsüsüne çıkmıştı.

Hamilton ikinci, Bottas üçüncü

Britanya GP’i öncesinde Mercedes AMG Petronas 287 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Hamilton, 151 puanla pilotlar sıralamasında ikinci, Bottas ise 136 puanla aynı sıralamada üçüncülüğü elinde tutuyor.

Britanya GP’inin Formula 1’in ikon yarışlarından biri olduğunu belirten Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Bu hafta sonu motor sporları şöleni yaşanacak. Lewis’in buradaki seyircilerle özel bir diyaloğu var. Son yıllardaki performansı da bunun kanıtı. Takım açısından Silverstone, bitmemiş işlerin tamamlanması için bir fırsat. Hem Bakü’de hem de Spielberg’de alabileceğimiz puanları araçtaki arızalar nedeniyle bıraktık. Bunun Silverstone’da yaşanmayacağına emin olmalıyız. Lewis’in geri dönme kararlığını bu şekilde desteklemek zorundayız. Lewis işini neredeyse kusursuz yapıyor. Böyle devam ederse arzuladığımız sonuçlar da gelecektir. Valtteri ise her yarış daha da güçlenmeye devam ediyor. Bakü’deki mücadeleciliği ve geri dönüşü, Avusturya’da işleri harika yönetmesi… Avusturya’da bir pole pozisyonu ve zafere ihtiyacımız olduğunu biliyordu. Ayaklarını yere sağlam bastı ve istediğini elde etti. Adım adım ilerliyor, konsantrasyonunu çok iyi sağlıyor ve bu sayede fark yaratıyor. Zaten sonuçlar onun adına konuşuyor. Silverstone’da takım olarak pilotlarımıza, yeteneklerini sergilemek için doğru platformu sunmalıyız. Ve biz, bunu yapmak için kapasiteye sahibiz. Umarım bu hafta sonu kapasitemizi puanlara dönüştüreceğiz” dedi.

Britanya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı

14 Temmuz 2017 Cuma

  • 11.00- 12.30 1. Antrenman Turu
  • 15.00- 16.30 2. Antrenman Turu

15 Temmuz 2017 Cumartesi

  • 12:00- 13:00 3. Antrenman Turu
  • 15:00- 16:00 Sıralama Turları

16 Temmuz 2017 Pazar

  • 15:00 Britanya Grand Prix

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu