Mercedes-Benz X-Serisi dünya prömiyerini gerçekleştirdi
Mercedes-Benz, X-Serisi modeliyle pick-up dünyasına girdi. Sağlam, dayanıklı, güçlü, fonksiyonel ve zorlu araziye uyumlu olan araç, pick-up sınıfına has niteliklerle, tasarım, konfor, sürüş dinamizmi ve güvenlik gibi Mercedes-Benz’e özgü bütün özellikleri bünyesinde taşıyor.
Pazara güçlü bir giriş yapmaya hazırlanan Mercedes-Benz X-Serisi, çift çıtalı heybetli ön ızgarası, güçlü duruşunu destekleyen uzun motor kaputu ve uzun geniş farlarıyla Mercedes-Benz ürün gamının bir parçası olduğunu hemen hissettiriyor.
Büyük bir ilgiyle beklenen araç, üç farklı kokpit süslemesi, ikisi kontrast dikişli deri olmak üzere altı farklı koltuk döşemesi ve iki farklı tavan rengiyle sınıfının en zengin malzeme ve renk çeşitliliğini sunuyor.
Pick-up dünyasının yıldızı olmaya aday “Mercedes-Benz X-Serisi”, dört ve altı silindirli motor seçenekleriyle kullanıcılarına daha önce hiç deneyimlemedikleri bir sürüş keyfi sunacak. Araç, satış başlangıcıyla birlikte X 220 d (163 BG/120kW) ve X 250 d (190 BG/kW) olmak üzere, müşterilerine iki farklı motor alternatifi de sunacak. Bunun yanı sıra 2018 yılının ortalarında ürün gamına, V6 dizel (258 BG/190 kW) motor eklenecek.
Mercedes-Benz X-Serisi, konfor odaklı süspansiyon geometrisi ve hava kanallı ön ve arka diskleri sayesinde off-road dışında kullanıcısına mükemmel asfalt sürüş performansını da sunan ilk pick-up araç olarak öne çıkıyor.
Pick-up tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor. Araç, Low Mod ve isteğe bağlı olarak sunulan 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile tüm yol ve zemin koşullarının üstesinden gelebiliyor.
Her Mercedes-Benz aracında olduğu gibi X-Serisi’nde de referans olarak gösterilebilecek “Aktif Fren Asistanı” ve “Şerit Takip Sistemi” gibi pasif ve aktif güvenlik donanımları öne çıkıyor.
X-Serisi ile pick-up dünyasının sınırları daha yukarıya taşınıyor
X-Serisi, pick-up dünyasının sınırlarını daha yukarı taşıyor ve sürüş dinamizmi, konfor, tasarım, güvenlik ve geniş kapsamlı kişisilleştirme gibi Mercedes-Benz’e has karakteristik değerleri zenginleştiriyor. Mercedes-Benz yeni X-Serisi, kullanıcısına üç farklı donanım seviyesi, dört ve altı silindirli motorlar, arkadan itiş moduna da alınabilen dört tekerlekten çekiş veya sürekli dört tekerlekten çekiş, altı vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli otomatik şanzıman olmak üzere zengin bir çeşitlilik sunuyor.
Benzersiz bir tasarımla yollara çıkan Mercedes-Benz yeni X-Serisi, üç farklı donanımla farklı iş ve yaşam tarzlarının beklentilerini karşılıyor:
Giriş seviyesi olarak sunulan X-Serisi PURE, sağlamlık ve fonksiyonellik gerektiren işlerin ideal yol arkadaşı olmaya aday. Her türlü işi sırtlayan bu versiyon aynı zamanda konforu ve tasarımıyla müşteri teslimatları, sevkiyatlar ve özel kullanım olmak üzere her türlü beklentiyi karşılıyor.
X-Serisi PROGRESSIVE, güçlü karekteriyle iş amaçlı kullanıma uygun olmasının yanı sıra hem tarzı, hem konforu ile kişisel kullanımda da müşterilerin beklentilerini karşılıyor.
Ürün gamının bir diğer seçeneği olan X-Serisi POWER ise tarz, performans ve konfora önem veren müşterileri hedefliyor.
Güçlü karakter ve dinamik bir görünüm
Mercedes-Benz X-Serisi, heyecan uyandıran tasarımıyla dayanıklılık ve tarz arasında ideal bir denge kuruyor. Yeni pick-up, Mercedes-Benz’in sade tasarımını bir adım ileriye taşıyor. Düz yüzeyler ve zarif çizgilere sahip tasarımıyla X-Serisi, 1.1 tona varan yükleme kapasitesiyle de fonksiyonellikten ödün vermiyor.
Pick-up dünyasının yeni “yıldızı” üç farklı karaktere sahip
Mercedes-Benz X-Serisi’nin güçlü görünümünü destekleyen ön tamponu, donanım seviyesine bağlı olarak üç farklı karaktere bürünüyor.PURE donanım seviyesinde boyasız olan ön tampon, PROGRESSIVE seviyesinde gövde renginde boyanırken, ürün gamının tepe noktasını oluşturan POWER donanım seviyesinde ise krom eklentiler ve alt koruma ile sunuluyor. Her donanım seviyesi dokuz farklı gövde rengi ve 17, 18, 19 inç ebatlarında farklı jant alternatifleriyle kombine edilebiliyor. Tıpkı ön tampon gibi arka tampon da donanım seviyesine bağlı olarak üç farklı stile bürünüyor.
X-Serisi’nin arka tamponuna entegre edilen basamak ile 90 derecelik açıyla açılan bagaja erişim ve yükleme daha kolay hale getiriliyor. Çamurluk aralarına bir Euro palet sığacak şekilde tasarlanan X-Serisi, üçüncü stop lambasına entegre LED aydınlatma ünitesi ile yükleme alanının tamamını aydınlatıyor. Orta konsoldaki düğme ile aktif hale getirilen aydınlatma, araç çalıştırıldığında otomatik olarak kapanıyor. Kompresör gibi cihazları çalıştırmak üzere yükleme alanında bir 12 volt soket standart donanım olarak sunuluyor.
Mercedes-Benz X-Serisi boyutları | |
Uzunluk | 5.340 mm |
Genişlik | 1.920 mm |
Yükseklik | 1.819 mm |
Dingil mesafesi | 3.150 mm |
Yükleme zemini uzunluğu | 1.587 mm |
Yükleme zemini genişliği | 1.560 mm |
Yükleme zemini yüksekliği | 474 mm |
Maksimum yükleme kapasitesi | 1.042 kg |
Römork çekme kapasitesi (Motor ve donanım seviyesine bağlı olarak değişir.) | 1.650–3.500 kg |
Devreden çıkartılabilen veya sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi: 4MATIC
Dizel motorlu X 250d 4MATIC versiyonunda sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC, her türlü zemin ve yol şartıyla baş etmek için üretildi. Ön aks, zemin ve sürüş koşuluna bağlı olarak devreye alınabiliyor veya devreden çıkartılabiliyor. 2018 yılı ortalarında altı silindirli motorlu versiyonu gelecek olan Mercedes-Benz X-Serisi, sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi ile de sunulacak. Böylece X-Serisi yüksek hızlarda da maksimum performans sunacak. Aracın tüm dört tekerlekten çekişli versiyonunda eğim iniş yardımcısı olan “DSR” ise standart olarak sunuluyor.
Mükemmel off-road yetenekleri | |
Su geçiş derinliği | 600 mm |
Yerden yükseklik | Ön aks 202 mm Arka aks 221 mm yükseltilmiş süspansiyon ile |
Yaklaşma/uzaklaşma açısı | 28,8°/23,8° 30,1°/25,9° yükseltilmiş süspansiyon ile |
Maksimum eğim açısı | 49,8°/49° yükseltilmiş süspansiyon ile |
Rampa açısı | 20,4°/22° yükseltilmiş süspansiyon ile |
Maksimum tırmanma kapasitesi | %100 |
Beklentileri karşılayan zengin donanım
Her Mercedes-Benz marka araç gibi yeni X-Serisi de zengin konfor ve güvenlik donanımıyla dikkat çekiyor. Kaza anında çarpışmanın etkisini azaltan ön ve arka burulma noktalarıyla oluşan aracın sağlam gövdesi, yüksek güvenlik seviyesi için temel oluştururken, yedi adet havayastığı ve iki adet çocuk koltuğu bağlantı noktası da pasif güvenliği destekliyor. Aktif güvenlik ise “Aktif Fren Asistanı” ve “Şerit Takip Asistanı” gibi elektronik sistemlerle sağlanıyor. Römork çekmek için “Elektronik Stabilite Programı, Hız Sabitleme Sistemi ve altı adet LED kümesi ile sınıfının en yüksek aydınlatma seviyesini sunan LED farlar” standart olarak sunulurken isteğe bağlı olarak 360 derece geri görüş kamerası da sipariş edilebiliyor.
Sanırım Nissan Navara ve Renault Alaskan hatta Fiat ın modeliyle aynı altyapıya sahip öyle bişeyler okumuştum.
https://www.otopark.com/2017/03/renault-alaskan-global-olarak-tanitildi/
arkadaş şu pick up için ne goy goy yaptılar aylardır.
Fiat mitsubishi ile aynı alt yapı diye biliyorum .Buda sanki navaraya benziyor.O tasarım harikası ekranı hala bitiremediler heralde tüm modellere koya koya.O otomatik vites kolu daha güzel olabilirdi .Ama sarı rengi muhteşem duruyor inşallah cesaret edipte alan olurda yollarda görürüz 🙂
Koskoca Mercedes’i ne hale getirdiler yazık. Dünyada SUV’lar ve pikaplar konusunda Japonlar liderdir. Nissan Navara ve Renault Alaskan’ın yeni kardeşi hoşgeldin. Kangoo’ya nasıl Mercedes logosu koyup elinde patladıysa Mercedes’in Citan gibi bu da ellerinde patlayacaktır. Mercedes madem bir pikap yapıyorsan doğru dürüst bir şey yap. Bu ne rezalettir böyle. Mercedes’e hiç yakıştıramadım
Mercedes pikap yapıyorsan Cadillac Escalade EXT gibi lüks bir pikap yap. Bu kafayla Mercedes’ten sittin sene bir cacık olmaz. Mercedes’in Mercedes’liği eskindendi. Bir zamanların lideri olan bir marka bugün artık rakiplerini taklit ediyorsa demek ki artık birşeyler yanlış gidiyordur. Mercedes maliyeti düşürerek kalitesinden ödün verdi ve eski çizgisini kaybetti. Günümüzde Mercedes’in jip üretiminde Land Rover’ın kalitesinin gerisinde olduğunu görüyoruz benzer bir şekilde aynı şeyler araç üretimi içinde geçerli. BMW ve Audi artık şunu gösterdi artık Mercedes tek başına kral değil. Ortada BMW ve Audi gerçeği var. Mercedes’te kalite düşerken BMW ve Audi sürekli olarak kendilerini geliştiriyorlar. Artık Mercedes kullanıcılarının bile markanın kalitesinden şüpheleri var
Alaskan nasıl Navara’nın platform kardeşidir diğer kardeşide Navara bazlı Mercedes X-Serisi’dir. Sizinde bildiğiniz üzere pikap ve SUV’da Japonlar otoritedir. Renault-Nissan kardeşler dünya çapında çok iyi yoldalar. Hilux’un, Navara’nın bu kadar çok satılması hiç şaşılası bir durum değil
Navara ve Alaskan ile aynı araba zaten. Koltukların dikişlerine kadar aynı vites kolu ve o kısım megane 3 ile aynı navaradada öyle. tek fark konsolda ve ön far tasarımında.
Göğüs, orta konsol tasarımı ofsayt.
Bu kadar gök gürültüsüne 5 damla damlasaydı keşke.. Tasarım fazla standart bu kadar gürültüye beklentim daha fazlaydı. Kamyonette nasıl konumlanacak Mercedes çok merak ediyorum
Şu premium markaların ' önüne koyduğumuz amblem satar ' mantığıyla bazı araçlar üretip, bu araçları da sırf o amblem yüzünden daha pahalıya satmaya çalışmaları salaklıktan öte bir şey değil. Zamanında titan mı vitan mı öyle bir ticari model ürettiler ve ilk çıktığı zamanlar ciddi pahalıydı. Yok oldu gitti. Keza Bmw mpv sınıfına girip 2 serisi üretti balon oldu çıktı. Sırf premium diye iddialı olmadığın bilmediğin bir alana girip ' markam satar ' anlayışıyla yüksek fiyattan araçları konumlandırıyorlar ve cidden komik duruyor.
DouglasAdams demiş ki:
↑
Üretim planı baştan balon olunca maalesef damla bile göremiyoruz hocam. Premium bir markayı premium yapan şey, kendisinden bir şeyler katarak, kendi mühendisliğini ve tecrübesini konuşturarak tercih edilmesini sağlamaktır. Başka modellerin altyapısını alıp kullandığında bunun hiç bir anlamı olmuyor. İlla böyle bir şey yapılacaksa o zaman fiyatı da diğerleriyle eş tutulmalı. Pick up ligi bu markaların yabancı olduğu ve tecrübe sahibi olmadığı bir lig. Ben gerçekten anlam veremiyorum.
CenkGs demiş ki:
↑
Kalite farkları var mı yok mu bilmiyorum Cenk Abi eğer varsa fiyat farkı da olacaktır. Bmw sunduğu sürüş keyfiyle, dinamikleriyle bilinen ve tercih edilen bir marka mpv 2 serisine girişmesi bence de büyük bir saçmalıktı.
Ama mercedes ticari ve arazi araçları konusunda baya iddialı ve tecrübeli bir marka. Hatta bu alanlarda iyiyim diye geçinen çoğu markadan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Yasin Aygun demiş ki:
↑
Milyon milyon dolarlık bütçe ayırdığı ve satışını yaptığı müşterilerin de fiyat derdi olmadığı arazi modellerini üretirken dediğinde haklısın bu doğru. Ama tıpkı diğer segment otomobillerde olduğu gibi yüksek maliyet kaygısıyla üretilen pick up ligi böyle değil. Mevzu sadece mercedes'in arazi üzerine deneyimli olup olmaması da değil. Premium markalar, diğer markalara oranla ürettikleri ürünün maliyetine dair daha az korku yaşıyor. Çünkü yapmış oldukları isim ve etiket bu maliyeti çıkarmalarına yardımcı oluyor. Premium modeller üreten bir üretici, üretim maliyetinin kaygısının daha yüksek ve üretilen ürünün de üretmeye alıştıkları kaliteden daha az olması gerektiği segmentlere girince buralarda yabancılaşıyor ve afallıyorlar. Çok eleştirilen mercedes'in renault motoru kullanması, pick up ligine girecekken sıradan markaların altyapılarını kullanması, titan gibi bir hafif ticari üretip tutunamamaları, mpv sınıfında tutunamayan bmw v.s bu algıların ve gerçeklerin sebebinin çoğu premium markaların uygun maliyetli otomobil üretmeye yabancı olmalarından kaynaklanıyor.
Bugün bütün üreticiler premium olsun olmasın birbirlerinin ürettiği ürünleri taklit etmeye ve aynı kalitede ürün çıkarmaya muktedir. Fakat mevzu bu üreticilerin hangi kalitede, hangi segmentlerde ve hangi üretim kaygılarıyla araç üretmeye alışkın olduklarıyla alakalı biraz.
CenkGs demiş ki:
↑
Abi 2 Serisi Active veya Grand Tourer bizim ülkede MPV tutulmadığı için pek göremiyoruz Avrupa pazarında tabiri caizse peynir ekmek gibi gidiyor. Citan'dan ders almayan Mercedes bakalım bu ölü modelinden ders alabilecek mi?
gtepro demiş ki:
↑
Muhakkak bunun da payı var ama Avrupa'da 2 serisinin çokça satıyor olmasının sebebi senin de dediğin gibi mpv segmentinin çokça tercih ediliyor olmasından kaynaklı. Yani mpv formatında üretilen her araç Avrupa'da öyle ya da böyle belli satış rakamlarını yakalayabilir. Bu 2 serisinin bulunduğu segmentte diğerlerinden daha iyi olduğu anlamına gelmiyor yani onu demek istiyorum.
Bu yeni pick up'a gelince Avrupa'da ne yapar bilemem ama Türkiye'de ölü doğacağını düşünüyorum. Daha önce dediğim gibi premium üreticilerin f/p oranlı ürünler üretme zihniyeti pek yok. Bu sebeple ürettikleri her ürün parasını hak etse de etmese de mutlaka yüksek fiyattan geliyor.
CenkGs demiş ki:
↑
Aynen öyle abi her iki konuda da haklısın. 2 Serisi Tourer ailesi genel anlamda bir "MPV" olarak çok başarılı değiller ama "Premium" kimliklerinin etkisi ve 1.5 litre motor seçenekleri sayesinde satıyor. X-Class ise bence hiç Türkiye'ye gelmesin zira Mercedes'in bu segmente girdiğini gören devlet pick-uplar için vergileri arttırma yoluna gidebilir.
gtepro demiş ki:
↑
Aynı durum sıradan markaların premium segmente girmesiyle de yaşanıyor mesela. Mesela mondeo vignale ürettiler ve normal mondeo'nun iç mekanda daha lüks olanı dediler. Yani eksik gördüler. Çünkü premium araç üretmek başka bir şey ve o detayları, inceliği iyi yakalamak gerekiyor. Aynı durumun tam tersini de premium modeller yaşıyor işte.
Açıkçası ben de Türkiye'de premium'ların pick up ligine girmesini istemem. Yarın öbür gün bmw ve audi de bu modaya uyup üretip satış yapmaya başlarsa ve hasbel kader Türkiye'de satışlar tutulursa lüks suv, sedan, hatchback fiyatına pick up görmeye başlarız.
Mercedes Citan faciasından hiç ders çıkarmamış anlaşılan. Bu sefer yıldızı yetmez, yetmeyecek de bence. Mercedes’in X-Serisi’nin tutacağından çok şüpheliyim Cadillac da Mercedes gibi premium ama bir Cadillac’ın yaptığı pikapa bakıyorum bir de Mercedes’e bakıyorum nerede Cadillac nerede Mercedes! Mercedes bunu yapmış ama hiç olmamış. Ford F-150, Toyota Tundra hatta Fiat Toro bile Mercedes’ten daha çok premium duruyor. Fiat Toro’ya Audi, BMW, Mercedes logosu koyun hiç sırıtmaz. Mercedes’ten sonra bu işe Audi ve BMW’nin gireceğini hiç düşünmüyorum
Önündeki yıldızı çıkarın alın size Nissan Navara, Renault Alaskan. Önüne yıldız koymak bütün iş çözülmüyor. Mercedes’te Renault-Nissan gibi halka inenen bir marka oldu G ve S’yi saymazsak. Artık premium falan kalmadı pazar nerede üreticiler oraya. Mercedes artık eski Mercedes değil Mercedes kendisine çeki düzen vermeli yoksa taht büyük sallantıda. Mercedes bizde lüks algısı yaratan bir marka. Ama Avrupa’da normal binek araç olarak geçiyor
Ya arkadaş rakipleri Mercedes’i kopyalayacağına Mercedes rakiplerini kopyalamaya başladı. Mercedes’i nereden nereye getirdiler yazıklar olsun. Citan da Kangoo’yu, X4 de GLC Coupe’yi, X6 da GLE Coupe’yi şimdi de Navara ve Alaskan da X-Serisi’ni kopyaladılar. Audi ve BMW almış başını giderken Mercedes günden güne geriye gidiyor. Mercedes bir an önce kendisine çeki, düzen vermeli yoksa yakında Mercedes’in sadece adı kalacak. SLS AMG, G-Serisi, S-Serisi dışında bir tane Mercedes’in elle tutulur modeli yok
BMW’nin üst düzey yöneticilerinden biri Mercedes X-Serisi hakkında şöyle konuşmuştu “Mercedes X Serisi’ni Cenevre Otomobil Fuarı’nda detaylı bir şekilde incelemiştim. Açıkçası Mercedes gibi bir firmadan daha ciddi ve özel bir araç yapması beklenirdi ve gerçekten de çok şaşırdım. Çok daha iyi araçlar yapabileceğine inandığım Mercedes’in böyle bir araç ortaya çıkarması tek kelime ile büyük bir hayal kırıklığı ve yakıştıramadım” demişti. ADAM haklı beyler Mercedesten çok kalitesiz ve özentisiz bir pikap Mercedesten daha iyi bir pikap beklerdim beklentilerimin çok altında kaldı X-Serisi
Mercedes son yıllarda ciddi olarak bir düşüş içerisinde. Anlaşılan Mercedes Citan’dan hiçbir ders çıkarmamış olacak ki böyle bir maceraya atılmış. Türkiyede Mercedes Citan akıbetine uğrayabilir eğer Mercedes markasına güvenip paralı şehir kovboylarına satmayı hedeflemiş ise. Ticari de Citan fiyatlamasında da millet pahalı ticari arabaya sadece Mercedes markasından ötürü itibar etmemişti. Mercedes, kendini Mercedes yapan şeylerden iyice uzaklaşma yolunda bir adım daha attı. Önce ucuz olsun diye Mercedes’e yakışmayan araçlar, ardından kangoo’ya Mercedes amblemi yapıştırıp satmak, şimdi de asla tutunamayacağı bir alanda araç üretmek. Dış tasarımı da iç tasarımı gibi vasat bir pikap olmuş
Mercedes marka algısını gittikçe düşürüyor. Globalleşen ekonomi,global piyasalar daha fazla satmalıyız daha tabana inmeliyiz politikası ile Mercedes’in salt başarı kaynağını yok edecekler. Mercedes’i Mercedes yapan en büyük etmenlerden biri algı. Ne giriş ve orta seviyesi motor hacimlerinde piyasada voovv dedirtebilecek performansa sahip motorları var, ne de inanılmaz yakıt tasarruf imkanı. A ve C serilerinde menüde gezinirken kasan bir media aygıtı ile araçları satıyorsun, sen sanıyor musun ki her şeyi mükemmel yapıyorsun. İnsanların kafasında Mercedes bir ilah. Kendi ilahını yok ederken yerine seni tercih etmelerini sağlayacak farklı etmenler koymamaya devam edersen bir süre sonra batmaya başlarsın Mercedes. Yaptıkları hatanın farkında değiller. Mercedes işin bence iyice suyunu çıkardı. Renault alaskan ve bu pick-up modeli Nissan Navara nın ittifak dahilindeki Renault ve Mercedes’e devşirilmiş versiyonlarıdır. Renault – Nissan – Mercedes ortaklığından anca bu çıkardı. Beklentim büyüktü ama araç çok çirkin.. Mercedes Citan ile aynı durumu paylaşacak bence… Özellikle Mercedes’in Renault ile işbirliği yapmasına inanmıyorum. Nasıl böyle bir marka renault’dan motor ve araç alır…
Mercedes alt segmentlere girmeye başladıktan sonra “yıldızı yeter” yetmiyor,bu sınıfın müşterileri parayı yoldan toplayan insanlar değil f/p onlar için önemli.bu gibi başlıklar artacak ve olmalı da