FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Cenevre’de tanıtılabilir




Uzun bir geliştirme sürecinin ardından Mercedes-Benz, yeni A-Serisi’ni neredeyse bitirdi. AutoExpress‘in haberine göre ailenin ilk üyesi, sekiz farklı varyasyona sahip bir hatchback olacak ve otomobili Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görebileceğiz.

Yeni A-Serisi tablet-vari ekrana veda ediyor

Yeni A-Serisi, Daimler’in MFA mimarisi üzerine inşa edilecek ve otomobilin ebatları güncel modelden biraz daha büyük olacak. Dışarıda daha şık bir tasarıma sahip olacağı düşünülen otomobilin kabininde de daha radikal bir yaklaşım göreceğimiz beklentiler arasında. Güncel modeldeki tablet-vari ekran, yerini yeni E-Serisi’ndeki gibi konsola gömülü çift ekran düzenine bırakacak.

A-Serisi Sedan ve yeni CLA da yolda!

Hatchback karoserinin tanıtımından sonra, ailenin bir sonraki üyesinin yeni A-Serisi Sedan olacağı bekleniyor. Önümüzdeki sene tanıtılması beklenen otomobille ilgili ipuçları, Konsept A Sedan ile verilmişti. Otomobil dört kapılı A3’e direkt rakip olacak.

Marka daha sonra yeni CLA‘yı tanıtacak. CLA’nın bir sonraki neslinde Shooting Brake formunda bir versiyona sahip olacağı da dedikodular arasında. Alman dev, yakın gelecekte GLA‘nın da yeni jenerasyonu üzerinde çalışmalara başlayacak.

‘Yarı-AMG’ versiyonu da olacak

Yeni A-Serisi ailesinin tüm fertleri aynı motor ve altyapıyı paylaşacak. Bunun yanında marka 400 HP civarında güce sahip, 2.0-litrelik dört silindirli bir turbo motor ile modelin AMG logolu bir hot-hatch versiyonunu da üretecek.

AMG cephesinde de, marka A45 AMG modeliyle RS3 Sportback’in karşısına çıkarken, belki yukarıda bahsettiğimiz motorun daha az güç üreten bir versiyonuyla S3 Sportback’in de gözüne kestirebilir.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu