FeaturedHaberler

Yerli otomobil projesi ile ilgili flaş açıklama!




2015 yılında duyurulan yerli otomobil projesinde uzun bir bekleyişin ardından somut gelişmeler yaşanıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, proje ile ilgili detayların bu ay duyurulacağını açıkladı.

Yerli otomobil için “babayiğitler” bulundu!

Yerli otomobili oluşturacak marka ile ilgili adımların atıldığını belirten Özlü, 4-5 ortaklı bir yapı konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı. Bu ay içerisinde geniş çaplı bir lansman ile konsorsiyumun açıklanacağını söyleyen bakan, lisanslama yoluyla üretim yapan grupların konsorsiyum arasında yer almayacağını da ekledi.

Bu bilgilerin yanı sıra yerli otomobilin pazarlaması ilgili detaylar da ortaya çıkıyor. Teşvik kapsamında Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf tutulacak elektrikli otomobil ile beraber mevcut şarj istasyonu ağı da genişletilecek. Filo yoluyla araç kiralayacak ya da satın alacak kuruluşlar için de ekstra teşvikler sağlanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

21 Yorum

  1. Milletini sonuna kadar seven biri olarak destekliyorum Allah yolunuzu açık etsin. Fakat bir otomobil platformunda konuşulması gereken bir konu var o da nasıl olacağı. İnşallah Saab vs gibi saçma sapan adımlardan sonra mantıklı birsey ortaya çıkar. Yoksa DMA nin Corollasından bir farkı olmadıktan sonra anlamı yok. Şöyle hiç yoktan Hyundai ayarında bir otomobil olmalı ki yapmak öyle çok da zor değil yeterki kararlılık ve akıl olsun.

  2. Kaliteli garantisi ve menzili uzun batarya yaklaşık 400km yeterlidir ne kadar fazla o kadar iyi tabiki zaten çoğu yerde sarj istasyonu olacaktır. Türkiye için öncelikle C sonra D segmenti olmalı. Devlet makam aracı olarak kullanmalı ve bence en önemlisi şarj istasyonları fahiş olmamalı mumkunse devlete ait olsun akaryakittaki yaklaşık dizelde 80 kuruş benzinde 1 tl olan kâr şirketlere bırakıldığı gibi bırakılmamalı. Fiyat da C segmenti için 120k aşmaz ise tabi donanım ve kaliteli versiyon bazı 80k olmalı tutar bu millet de destekler tabi en önemlisi kalite hiç yoktan Megane ceed vs ayarını olmazsa yerli diye millet alacak da değil. Zaten o zamana kadar çoğu marka elektriğe geçer yani rakip de bol olur

  3. Benim hala 2 yıl gibi bir süre içinde yeni bir marka ve yeni bir araç üretileceğine itikadım yok. Şöyle olur iskelet arabanın üzerine oturturlar elektrik motoru vs aksamları koyarlar önümüze birşey diyemem. Umarım hayırlısı olur…

  4. Model 3 e rakiplikten bahsedenler model 3 bir otomobilden öte teknoloji demek. Otonom sürüş bulut sistemi telefona entegre kart vs biraz arastirirsaniz bırakın yeni üretilecek otomobili GM yada Vag bile zor yakalar Tesla’yı. Tesla mesela suan kullanmasiginiz model 3 u anlık olarak über gibi taksi hizmeti verebilecek bir platformda çalışıyor hatta ileride bunu Otonom ile birleştirip sürücüsüz taksi hizmeti verecek. Elon harbiden gerçek bir genç deha hayallerini gerçekleştiriyor. Önünü açsam eminim bizde de Elon lar var fakat çoğu para kaygısıyla doktor oluyor. Kaybettiğimiz çok insan var

  5. Aracın tavan yapısı, basıklığı ve silüet açısından yeni Megane sedan’a benziyor. Far yapısı Megane sedanla birebir aynı duruyor. Önüde Kia Cerato’yla benzerlik taşıyor. Umarım bir an önce tanıtılırda aracı görebiliriz. Ancak ben ülkemizin otomobil üretimi gerisinde çok geride olduğunu düşünüyorum. Anadol 1966 Hyundai 1967. Hyundai nereden nereye geldi ve bugün dünyanın en büyük 4.otomobil üreticisi oldu biz hala daha neredeyiz!

  6. Türk otomobil üreticisi Anadol ve Hyundai aynı yıllarda kuruldu. Çok başarısız bir baslangıç yapan Hyundai bu imaji yıllar gecse de silemedi. Ama yavaş yavaş bu kötu marka imaji siliniyor. Son 10 yılda ise bu konuda gerçekten başarılı oldular. Anadol bir KOÇ holding kuruluşuydu. Bir sure üretim yaptıktan sonra kapatıldı. Bilin bakalım neden kapatıldı. Çok milliyetçi olan KOC grubumuz, Amerikali yahudi dostlarının ricası ile otomobil üretmek yerine, yurtdışından gelen otomobilleri satmayı tercih etti. Bir de Turkiye’de fabrika sözü aldı. Marka yabancı olduktan sonra, teknoloji yabancı olduktan sonra, fabrikan olsa ne olur diye düşünmedi, rahmetli koç. Şu anda bir Anadol markamız hala ayakta olsaydı, inanın. Şimdi Koreliler ile başkalarını değil, Koreliler ile bizi kiyaslıyor olurduk. Hyundai Mot. Comp. 1967 Anadol 1966

  7. Bizimkinler otomobil üretmek yerine vergilerden kazanıyor. Trafikteki 10 araçtan 9’u ithal. Bugün dünyada otomobil üretmeyen ülke yok (G.Kore, Çin, Kıbrıs, Hindistan) vs. gibi. Dünyada Türkiye hariç neredeyse her ülke kendi otomobilini kendi üretiyor. Otomobil üretecek olsak şimdiye kadar 1000 kere üretirdik ancak bu saatten sonra artık çok zor! Eskiden Anadolla, Devrim vardı hepsi yok olup gitti

  8. Iyi de zaten Elektrikli otomobillerde OTV zaten cok dusuk: 3-7-15 % olmak uzere degisiyor. KDV olmasa daha buyuk bir iyilik olur 😀
    [​IMG]

    1. O kadar da olsun sukretmek lazım. Yalnız devlet bu elektrikli otomobil vergisini en as %40 yapar ben söyleyeyim. Tesla model 3 ü teslim etmeden vergi gelmesin yeter.

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu