FeaturedHaberler

BMW 700 km menzile sahip elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor




BMW, üzerinde çalıştığı beşinci nesil aktarma organı teknolojisinin, elektrikli otomobillerinde 700 km menzil sunabileceğini duyurdu.

Alman marka teknik veriler sunmadı fakat aktarma organındaki geliştirmelerin plug-in hibrit modelleri de etkileyeceğini söyledi. BMW bu sistemin yalnızca elektrikle 100 km yol kat etmesini öngörüyor. Günümüz 530e iPerformance modelinin yalnızca 50 km elektrik menzili olduğunu düşünürsek bu oldukça iyi bir gelişme sayılır.

Plug-in hibrit modeller de faydalanacak

Bu gelişmeler plug-in hibrit ve tam elektrikli 25 farklı modelin sunulmasına vesile olacak BMW’nin NUMBER ONE > NEXT stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Elektrikli otomobillere yönelimin bir sonucu olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan BMW i Division Dynamics konseptinin üretim versiyonu da hayat bulacak. BMW CEO’su Harald Krüger otomobilin Münih‘deki tesislerinde üretileceğini, Münih’in elektronikte Almanya’daki en önemli şehirlerden olduğunu belirtti.

700 km menzil 1Yakın gelecekte BMW Grubu “mevcut ve gelecek yıl” boyunca yaklaşık kırk tane yeni ve güncellenmiş otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyor. Piyasaya sürülecekler arasında yeni 8 Serisi ve X7 gibi üst segment otomobiller de yer alacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Elektrikli otomobilin geleceği premium markaların olaya el atmasıyla beklenenden çok çabuk yaklaştı ve görünen o ki BMW’nin elektrikli otomobilleri tasarım olarak normal modellerinden daha güzel ve etkileyici olacak

  2. Kesinlikle haklı artık modeller arasındaki fark çok azaldı alt seviye firmalar gittikçe cesur olsa da vw audi mercedes gibi firmaların tüm modelleri neredeyse aynı bmw de yakında bu yola girebilir tıpkı estetik cerrahın ucuzlamasıyla bütün kadınların birbirine benzemesi gibi lakin kendisi her ne kadar farklılığı öne çıkararak takdirimi kazansa da L tarzı stopları ve böbreklerin tasarımını bozarak nefretimi kazanmıştı

  3. Her zaman söylüyorum Tesla yakın zamanda eski ününü kaybedecek. Elon aklında sadece kendilerinde olacak fikirler var gibi duruyor fakat ben bunların çok da ise yarayacağını düşünmüyorum bakalım ne olacak. Yalnız şu 2.0 benzin + 100km menzilli hybrid de bmw ağırlığı azaltmaya oynar çok iyi olur yoksa ben gelecekte bu ikili kullanmayı tercih edecek bir petrolhead’im. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu