FeaturedHaberler

Yeni Seat Leon 2019 için hazırlanıyor




4. nesil Seat Leon 2019 yılında, mevcut modelin çıkışından yaklaşık yedi yıl sonra piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

Markanın ar-ge yönetim kurulu üyesi Matthias Rabe AutoExpress’e konuşurken yeni kompak otomobilin Seat’ın bugüne kadar imza attığı en büyük gelişimlerden biri olacağını belirtti.

Nesilden nesle Seat Leon.

Leon 2019 yılında büyük bir gelişim gösterecek

“Bu şimdiye kadarki en büyük gelişimimiz. Ateca, Arona, Ibiza‘nın yenilenmesi, makyajlanan Leon… Şu anda ciddi bir ivmelenme sürecindeyiz. Önümüzdeki üç yıl içinde altı ya da yedi yeni otomobil göreceğiz ve bunların çoğu tamamıyla yeni modeller olacak.”. Rabe burada yeni nesil Leon ile gelecek 3 yeni SUV‘dan bahsediyor olabilir.

Rabe’e göre Seat Leon tasarım açısından evrimsel bir süreç geçirecek ve dış görünüş olarak Leon olduğu anında fark edilebilecek. Yeni Leon’da bulunması muhtemel olan birtakım tasarım ipucu İspanyol markanın güncel modellerinde bulunuyor olabilir.

Yeni nesil Leon yeniden tasarlanmış bir karosere sahip. Ayrıca MQB platformunu kullanmaya devam etmesi beklenen Leon’un dingili birkaç mm uzatılabilir ve bu arka koltuklarda ekstra diz mesafesi sunabilir.

Hibrit teknolojisi yolda

Motorlar muhtemelen 1.0 ve 1.5 litrelik turboşarjlı benzinli ve 1.6 litrelik bir dizel ile birlikte gelecek. Yeni nesil Golf’de sunulan hibrit teknolojisinin de Leon’da hayat bulma ihtimali var.

İlgili diğer haberler ise Seat’ın elektrik akımına kapılmasının Mii modeline dayalı ilk elektrikli otomobili doğuracağı yönünde. eMii‘nin 2019’da piyasaya çıkacağı düşünülüyor ve ikinci elektrikli otomobilleri, Volkswagen’in I.D. elektrikli ürün gamının kullandığı MEB mimarisini paylaşabilir.

Seat Mii.

Ancak önümüzdeki ilkbaharda, Seat’ın Leon ile sınırlı kalmayacağı Cupra serisini büyüteceği düşünülüyor. Bu da demek oluyor ki Ateca‘nın Cupra versiyonunu görmemiz an meselesi.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu