Haberler

Kodiaq adım adım kendini gösteriyor




Skoda, yeni SUV modeli Kodiaq ile otomobil dünyasında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Çek marka, üretim versiyonu tamamen gösterilmeden önce modelin yakın plan detaylarını paylaştı. Tüm bu detaylar, Skoda markasının tasarım dilini SUV modeline nasıl aktardığını gösteriyor. Ayrıca yayınlanan yakın plan fotoğraflar, tasarımlardaki detayların ve yüksek işçilik kalitesinin de altını çiziyor.

Etkileyici tasarımıyla sınıfında fark yaratacak Kodiaq, geniş ve üç boyutlu ön ızgarasıyla kendi karakterini ortaya koyuyor. Skoda dar ve keskin farlarla, ilk kez tamamen LED farları kullanırken bu özellik Kodiaq’ın her zaman dikkat çekici olmasını sağlıyor. Akıcı çizgiler Kodiaq’ın yan tarafında da devam ederken arka bölümde markanın tipik C şekilli stop lambaları yer alıyor.

Geniş hacmiyle şaşırtacak

Skoda, markanın bilindik bir yönü olan “sınıfının standartlarını aşan iç hacim” iddiasını, Kodiaq ile bir adım daha ileriye taşıyacak. Beş koltuklu Kodiaq 720 litre ile sınıfının en büyük bagaj hacmini sunarken arka koltuklar katlandığında bu hacim 2065 litreye çıkacak. Aynı zamanda Skoda ilk kez Kodiaq ile 7 kişilik model opsiyonu sunmuş olacak. Pratiklik konusunda da fark yaratacak Kodiaq’ın katlanabilir ön koltuk seçeneği, 2.90 metre uzunlukta taşıma kapasitesi sağlayacak.

Kodiaq güvenlik ve konfor alanında da en yeni sürücü yardımcılarıyla donatılıyor. Aracın etrafını gösteren geniş açılı kameralar park kolaylığı sağlarken, yeni Manevra Asistanı geri geri giderken bir engel fark ettiğinde otomatik olarak aracı frenleyecek. Skoda’nın premium SUV modeli Kodiaq, önümüzdeki yılın başından itibaren satışa sunulacak.

Daha önce de teknik detaylarını açıkladığımız habere aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kodiaq’ın teknik detayları açıklandı

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. C sütunundan sonra çizgiler düz devam edince station wagon izlenimi vermiş. geneli görünce daha net fikrimiz olur tabi.

    1. Maalesef bu araç premium olcağı söyleniyor malzeme kalitesi tiguandan bile 1 tık yukarıda d segmentinde zaten tiguan c segmentte suv

  2. rakamsal ebatlara bakılırsa baya büyük olacak 1.6 tdi 120 bg gelse acaba çekiş nasıl olur? 2.0 tdi ülkemizde pek gitmez. tam bir muamma 🙂

  3. Skoda vw den daha kullanışlı arabalar üretmeye başlıyor. Ancak vw altında üretildikçe yükselemeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu