FeaturedHaberler

Rimac Tesla Roadster’a rakip olmaya geliyor




İkinci nesil Tesla Roadster son zamanlarda en çok konuşulan otomobiller arasında olmasına rağmen henüz bir prototipten ibaret. Roadster hakkında sıfırdan yüze kaç saniyede çıktığı (1.9) haricinde henüz açıklanmış hiç bir performans verisi mevcut değil. Rimac şimdiden Roadster’ı sıkı bir rekabete sürüklüyor.

Performansını kanıtlamış tam elektrikli hiper otomobillerden bahsedecek olursak Rimac Concept_One bu sınıfın liderliğini üstleniyor. Yakında değişime uğrayacak model doğrudan Tesla Roadster’a rakip olabilir.

İlk kez Eylül ayında adını duyduğumuz bu yeni hiper otomobil performans limitlerini oldukça zorlayacağa benziyor.

Performans verileri dudak uçuklatıyor

Şu anda Concept Two olarak adlandırılan araba yeni bir aktarma organı kullanacak fakat Rimac’ın batarya ve elektrik motoru teknolojisinde nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Her iki durumda da, Concept_One’ın 1224 HP ve 1600 Nm‘den daha fazlasını sunmasını bekliyoruz.

Performans iyileştirmelerinin ötesinde, markanın yetkililerinden Monika Mikac geçtiğimiz günlerde yeni modelin selefinden daha konforlu ve lüks olacağını belirtiyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu