FeaturedHaberler

Koenigsegg Regera’ya “acımasız” çarpışma testi!




Koenigsegg, geçtiğimiz ay Agera RS modeli ile dünyanın en hızlı otomobili unvanının yeni sahibi olmuştu. İsveçli marka, bir diğer süper spor otomobili Koenigsegg Regera için yapılan çarpışma testlerinin videosunu yayınladı.

2 milyon Euro’luk Koenigsegg Regera’ya çekiç darbeleri!

Koenigsegg, Instagram hesabında 1 milyon takipçiye ulaşmasının şerefine ilginç bir video yayınladı. Videonun başında Regera’nın çarpışma testlerine ilişkin görüntüler yer alıyor. Önden, arkadan ve yan sütundan darbeler alan otomobil güvenlik testlerini başarıyla geçmeyi başarıyor. Ayrıca otomobil sınırlı sayıda ve özel olarak imal edildiği için bu testlerde yalnızca tek bir test aracı kullanılmış.

Videonun ikinci kısmında ise İsveçli markanın kendi dayanıklılık testleri yer alıyor. Görüntülerde süper spor otomobilin karbon fiber gövdesi sert çekiç darbelerine maruz kalıyor. Ayrıca engebe ve lastik bariyer testlerinden de başarıyla geçen otomobilin gövdesi, metal bir otomobilden daha dayanıklı olduğunu kanıtlıyor.

Koenigsegg Regera, kaputunun altında 5.0 litre hacminde biturbo V8 motor barındırıyor. 3 tane elektrikli motorun da gücüyle 1500 beygir güce ulaşan bu canavar, saatte 100 kilometre hıza sadece 2.8 saniyede ulaşabiliyor. Son olarak 80 adet üretilen ve tamamı satılan otomobilin 1.9 milyon Euro değerinde olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu