Haberler

Ferrari 488 GTO 700 beygirlik “yarış motoru”yla gelebilir




Ferrari‘nin 488 ile ilgili şirket içi slaytlarından bir kaçı internete sızdı. Ortadan motorlu modelin daha “vahşi” bir versiyonu zaten bekleniyordu, ancak “488 GTO” ile alakalı bazı detaylar da bu slaytlar vasıtasıyla ortaya çıkmış oldu.

488 GTO en güçlü V8 Ferrari olacak

İlk olarak Ferrari Photo Page Twitter hesabının paylaştığı slaytlar, otomobil için düzenlenen kapalı bir gösterimde çekilmiş. GTO takısına sahip olması beklenen otomobilin motoru, 488 Challenge’da kullanılan motor ile aynı ve yaklaşık 700 HP güce sahip olacak.

Motor, 488 GTB’nin 3.9 litrelik V8’inden yüzde 10 oranında daha hafif olacak ve “eşi benzeri olmayan bir sese” sahip olacak. Ayrıca 700 beygirlik makinenin kullanılmasıyla bu otomobil Ferrari tarihinin en güçlü V8 modeli olacak.

“Son derece direkt” bir direksiyon

Yeni İtalyanın gövdesi büyük ölçüde revize edilmiş olacak. Yeni gövde aerodinamik olarak yüzde 20 daha verimli olacak. Kaput, ön tampon, arka tampon ve arka spoyler tamamen karbonfiberden imal edilecek.

Slaytlardaki diğer bir detay da otomobilin jantları. Standart alaşım jantlardan yüzde 40 daha hafif olacak olan yeni jantlar da karbonfiberden imal ediliyor. Otomobilin arka difüzörü GTE yarış otomobilinden ilham alınarak tasarlanmış. Otomobilin stabilite kontrol sistemi de geliştirilecek ve yeni model “son derece direkt” bir direksiyon sistemine sahip olacak.

Cenevre’de göreceğiz

Ferrari’nin yeni 488 için efsanevi “GTO” ismini kullanıp kullanmayacağını henüz bilmiyoruz, ancak 458 Speciale’nin yerini alacak olan model Cenevre Otomobil Fuarı‘nda resmi olarak tanıtılacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu