Haberler

Ferrari, 2020 yılına kadar bir SUV model duyuracak




Ferrari, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla grup markaları Maserati ve Alfa Romeo‘nun ardından SUV segmentine adım atacağını açıklamıştı. O dönem tam tarih verilmese de şimdi gelen haberler, 2020‘de İtalyan markanın ilk SUV modeliyle karşılaşacağımızı gösteriyor.

Marchionne: İlk Ferrari SUV’u 2020’de yollarda olacak

Fiat-Chrysler CEO’su Sergio Marchionne, Auto Express ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Ekim 2017’de SUV model ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Marchionne, “Geçen hafta İtalya’da prototipleri gördüm. Yakında siz de neye benzediğini göreceksiniz, fakat her şeyiyle bir SUV’dan daha fazlası olacağını şimdiden söyleyebilirim.” dedi.

Her şeyin yolunda gitmesi durumunda 2019 sonunda bu modeli duyuracaklarını söyleyen Sergio Marchionne, aracın 2020 yılında yollarda olacağını belirtti. Dünyanın en hızlı SUV’u olan Alfa Romeo Stelvio ile ilgili gelen bir soruyu ise, “Ferrari’nin Alfa’dan korkmadığını düşünmüyorum, en hızlı SUV’u üretmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.” şeklinde cevapladı.

Piyasada bulunan en güçlü iki SUV’dan biri olan Alfa Romeo Stelvio 503 beygir güç üretirken 100 km hıza 3.8 saniyede ulaşıyor. Bu modelin rakibi olan Lamborghini Urus da 641 beygir gücüyle 0’dan 100’e sadece 3.6 saniyede çıkıyor. İddialara göre Ferrari’nin üreteceği SUV, bu iki modelin de çok üstünde teknik değerlere sahip olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Marchionne 3 4 sene önce suv için "önce beni vurmalısınız" demişti, aman ne güzel!!

  2. Cussler demiş ki:

    Marchionne 3 4 sene önce suv için "önce beni vurmalısınız" demişti, aman ne güzel!!Hepsini görüntüle…

    Aynı şeyi yazmak için girmiştim 😀

  3. Marcihonne tükürdüğün böyle yaladı. Onu da bir nevi ezeli rakibi Lambo tükürdüğünü yalattı.

  4. I m not asking you to take of the ferrari’s SUV concept image from your news, but i kindly ask you to credit my design work, this a illustration made on photoshop by me, Pedro Ruperto. Its not a official sketch unffortunately hahaha

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu