FeaturedHaberler

Audi, afiş reklamıyla BMW’yi adeta troll’ledi!




Otomobil markalarının birbirine afiş yoluyla gönderme yapmalarına çoğu kez şahit olmuşuzdur. Son atışma ise Audi ve BMW gibi bu konuda tecrübeli olan iki dev markayı karşı karşıya getirecek gibi gözüküyor.

Audi ve BMW’nin “billboard savaşları” geri döndü!

2000’li yılların başlarında sıkça gördüğümüz billboard savaşları, Tunus’ta yeniden alevlenmiş görünüyor. BMW’nin Tunus bayisi, geçtiğimiz günlerde Volkswagen grubuna ait bir showroom’un önünde “Kararınızı değiştirmeniz için asla geç değil.” şeklindeki reklamını yayınladı. Afişin asılmasından birkaç gün sonra ise Volkswagen bayisinden ilginç bir cevap geldi. Reklam panosunun arkasına Audi logosunun da bulunduğu “LOL” yazan bir afiş asan bayi, “Kazanan bir markayı değiştirmiyoruz.” şeklinde imalı bir yanıt verdi.

Küresel satış rakamlarına baktığımızda ise bu rekabetin asıl sebebi ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 2.08 milyon adet araç satan BMW’nin hemen arkasından 1.87 milyonluk satış ile Audi geliyor. Her iki markanın da 2020 yılına kadar planlarında 2.3 milyon araç satışı yapan Mercedes-Benz’i geçip lüks araçlarda liderliğe oturmak bulunuyor. Durum böyle olunca da bu tatlı atışmaların uzun bir süre daha süreceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Audi markası çok açık ve net bir cevap vermiş. BMW’nin buna ne yanıt vereceğini çok merak ediyorum! Üreticiler arasındaki atışmalar güzel oluyor yıllar önce BMW Mercedes’e ilginç bir göndermede bulunmuştu. “Mercedes de keyifli bir sürüş deneyimi yaşatabilir” esnada BMW’yi taşıyorsa. Mercedes’i kamyonet markasıymış gibi göstermek de cabası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu