FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi artık çok daha lüks!




Mercedes-Benz’in lüks kesime hitap eden alt markası Maybach, yenilenen S-Serisi’ni Cenevre’de duyuracak. Marka, resmi duyurudan önce Mercedes-Maybach S-Serisi’nin görsellerini ve teknik verilerini paylaştı.

“Gemi gibi” araba: Mercedes-Maybach S-Serisi

Yenilenen Mercedes-Maybach S-Serisi’nde göze çarpan ilk detay, yatay ızgaranın yerini dikey çizgilere bırakması. Aracın standart modelden kolay bir şekilde ayrılmasını sağlayan bu detayla beraber tampon altındaki metalik alanda da küçük kozmetik değişikliklere gidilmiş.

Asıl geliştirme ise aracın iç mekanında yapılmış. 3.36 metre dingil mesafesine sahip olan Maybach S-Serisi, normal bir S-Serisi’ne göre 25 cm daha geniş bir iç mekan sunuyor. Bu genişlemenin etkisi ise diz-baş mesafesi ölçüldüğünde rahatlıkla gözlemlenebiliyor. İç mekanında Armanyak kahve ve Savanna bej renkleriyle gelen araç, Nappa deri opsiyonunda ise altın-platin dikiş seçenekleri sunuyor. Bunlarla beraber aracın pek çok yerinde Executive ambiyans aydınlatması göze çarpıyor.

Maybach S-Serisi, kaputunun altında iki farklı motor seçeneği ile beraber geliyor. Giriş modeli S560 4Matic, 4.0 litrelik V8 motoruyla 463 beygir güç ve 700 Nm tork sunuyor. S-Serisi’nin üst modeli olan S650 ise 6.0 litrelik V12 turbo motoruyla 621 beygir güç ve 1.001 Nm tork gibi devasa değerlere imza atıyor. Son olarak lüks aracın yaz aylarında satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Mercedes Maybach’ı hayata döndürürken çok büyük bir hata yaptı eski Maybach’ların güncel Mercedes’lerden hiçbir farkı yoktu yeni Maybach’lar ise birebir Mercedes. Rolls-Royce ve Bentley varken kim bakar Mercedes logolu Maybach’a. Bu sınıfta Rolls-Royce ve Bentley liderdir bu iki markanın arasına Maybach’ın girmesi çok zor hatta imkansızın ötesinde birşey! Bu kadar param olsa direk ya Rolls ya Bentley alırım ne Maybach’ı.. Geçti bolun pazarı sürün eşeğini niğdeye Mercedes!

  2. Mercedes Maybach’ı makyajlayım derken aracı iyice mahvetmiş. Güncel Maybach S makyajlı S’den daha güzel bir görünüme sahipti. Makyajlısının önü çok kötü olmuş şahsen ben beğenmedim. Bu sınıfta Rolls Royce ve Bentley’nin üstüne araç yoktur iki markanında üstüne tanımam Mercedeste olsa haddini bilecek. Rolls, Bentley İn, Maybach Out!

  3. Biraz araştırdım. Bu araba yerine Rolls Royce veya Bentley alırım buna para verilmez, Mercedes Maybach'ı hayata geçirdi hata yaptı diyen arkadaşlar, 2015 ten beri yaklaşık olarak Maybach 25000 Bentley 10000 Rolls Royce ise 2500'e yakın araba satmış. Demek ki parası olanlar alıyor.

    1. Sinan bey “zevkler ve renkler” tartışılmaz. Rolls-Royce ve Bentley ultra lükstür Mercedes çakması Maybach o kaliteyi, prestiji, kusursuzluğu Maybach sunmaz sunamaz. Arada dağlar kadar fark var “elmayla armutu” karşılaştırmayın. Eski Maybach’lar Mercedes’lerden izler taşıyordu yeni Maybach’lar ise bildiğin Mercedes. Mercedes’in üstüne Maybach logosu koymakla Maybach Maybach olmaz. Rolls, Bentley yıllardır kendine özgü tasarıma ve muhteşem kaliteye, prestije, kusursuzluğa sahip markalardır. Rolls-Royce ve Bentley kalitesini yaşamadan bilemezsiniz Maybachmış peh peh..

  4. Rolls-Royce ve Bentley Maybach’ın yanında uzay gemisi gibi kalır.. Mercedes Maybach’ı bitirmiştir. Rolls-Royce ve Bentley bambaşka bir dünyadır dünyanın en iyi otomobillerini üreten yıllardır kalite ve prestijin sembolü markalardır. Rolls, Bentley tarihi yeter Maybach’a

  5. Günümüzde başta Mercedes olmak üzere neredeyse bütün üreticiler kalitesinden ödün veriyor ve maliyeti düşürme yoluna gidiyor. Rolls-Royce ve Bentley ise tam tersi bir durum söz konusu. Her iki markada rakipleri kalitesinden ödün verip maliyeti düşürme yoluna giderken Rolls-Royce ve Bentley paraya sonuna kadar kıyıyor en iyi kaliteyi, lüksü, teknolojiyi, konforu modellerinde sunma yolunu izliyorlar. Mercedes Maybach’la bu sınıfta asla Rolls-Royce ve Bentley’nin yakaladığı başarıyı yakalayamaz. Mercedes boşa kürek çekiyor bu pazar ancak bu iki markaya yetiyor. Ultra lüks pazarda Maybach’a yer yok!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu