Haberler

458 M Geneva Otomobil Fuarı’na katılacak




Yeni ortaya çıkan bilgiye göre 458 M seneye düzenlenecek olan Geneva Otomobil Fuarı’nda 666 bhp’siyle tanıtılacak.

Ferrari araca kendi içinde “142 M” kodunu vermiş olsa da 458’in yerini alacak olan aracın, çift turbo V8 motorla geleceği düşünülüyor. Ancak araçta varolan 4.5 litrelik motorun Çin’deki vergi eşiğine takılmasından dolayı satışları düştüğü için yeni gelecek araçta bu motorun kullanılmayabileceği düşünülüyor.

Araçta kullanılması düşünülen yeni motorun California T’de bulunan 3.8 litrelik motor üzerinden üretilebileceği ve 666 bhp’lik güce sahip olabileceği düşünülüyor. Bu motor ise aracı, asıl rakibi olan 641 bhp’lik McLaren 650S’in önüne geçiriyor. Ayrıca aracın motorunun 12:1 sıkıştırma oranına sahip olması ve Ferrari’nin Ion Knock Detection sistemine sahip olabileceği de düşünülüyor. Bu sistem araçta bulunan 8 silindirin her biri için ayrı ayrı yanma durumunu kontrol edip otomatik olarak ayarlıyor.

Aracın 650S’den 68 Nm daha fazla (745 Nm) torka sahip olacağı düşünülüyor. Aracın elde edeceği fazladan gücü idare edebilmesi için Ferrari mühendislerinin çift kavramalı Getrag 7 ileri otomatik şanzımanı iyileştirmesi ve belki de yeni bir vites daha eklemesi gerekecek.

Gelecek sene martta Geneva Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak 458 M (resmi ismi hala kesinleşmedi), daha iyi aerodinamik özelliklere sahip olacak.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu