FeaturedHaberler

Volkswagen Atlas Tanoak, pick-up pazarına göz kırpıyor




Volkswagen, Amerika pazarına yönelik ürettiği Atlas modelinin pick-up konsepti olan Atlas Tanoak’ı New York Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Volkswagen Atlas Tanoak konsepti ile ilgili detaylar haberimizde!

Volkswagen Atlas Tanoak, “şimdilik” konsept kalacak

Volkswagen’in halihazırda bulunan pick-up modeli Amarok’un üzerine geliştirilen Atlas Tanoak, bundan dolayı seri üretim bir otomobil gibi gözüküyor. Bütünleşik LED far ve stop grubu tercih eden araçtaki Volkswagen logolarının da LED şeklinde tasarlanması dikkat çekiyor. Agresif tampondaki Atlas yazısı ve 20 inç boyutundaki jantlar tasarım ögelerini tamamlıyor.

Çift kabinli aracın iç mekanına geçtiğimizde ise konumlandırma karmaşası yaşandığını gözlemliyoruz. Gerçek deri detaylı iç mekanda LED ambiyans ortama şık ve premium bir hava katarken, saklama alanları bir pick-up’a göre oldukça kıt kalmış. Yeni direksiyon simidi ve göğüs dizaynına bakılırsa Volkswagen bu iç mekan düzenini gelecek modellerinde kullanacak gibi görünüyor.

Volkswagen Atlas Tanoak’ın kaputunun altında ise Atlas modelinden alışkın olduğumuz 3.6 litrelik 6 silindirli bir motor yer alıyor. 276 beygir güç üreten motor 8 ileri otomatik şanzıman ile desteklenirken, 4Motion çekiş sistemi ile çeşitli arazi modları kullanılabiliyor. Volkswagen Amerika yetkililerine göre pazarda göremeyeceğimiz konsept, ilerleyen süreçte yeni nesil Amarok olarak karşımıza çıkabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. Hatırlattığın iyi oldu, hemen düzelttim 🙂

  2. nedir bu pickup çılgınlığı anlam veremiyorum ama direksiyonu çok hoşuma gitti keşke yeni Touareg'in direksiyonu bu şekilde olsaymış.

  3. Ahahfkakfkgk Allah iyiliğini versin valla eklemişsin:D

  4. Prototip olduğu ve satışa çıkmayacağı söylenen bir araç için ne denmeli ki?

  5. Bu araç Amarok üzerine değil MQB platformu üzerine yükseliyor ayrıca Klaus Bischoff'un yaptığı açıklamaya göre araç, platformun büyüklük ve boyutlar olarak gelebileceği en son noktaymış.

  6. Fıat Toro'dan çok büyük bu araba. Güney Amerika Pazarında Amarok ve Savario var.

  7. torodan büyük değil tasarım oyunları hep bunlar fuarda insanların yanındaki boyutlara bakarsan toro ile hemen hemen aynı boyutları ha önden daha kaslı ve heybetli durduğu için neredeyse Avalanche gibi duruyo 😀

  8. ali_tremonti demiş ki:

    torodan büyük değil tasarım oyunları hep bunlar fuarda insanların yanındaki boyutlara bakarsan toro ile hemen hemen aynı boyutları ha önden daha kaslı ve heybetli durduğu için neredeyse Avalanche gibi duruyo :DHepsini görüntüle…

    Toro'nun uzunluğu 4915mm, Tanoak'ın uzunluğu ise 5438mm. Boyutlar baya aynıymış yahu arada 1 2 segmentlik fark bulunuyor ama olsun o FCA ya tabi :D.

  9. Volkswagen yakında “Atlas”ı ayrı bir marka yaparsa hiç şaşırmam. Volkswagen önce Atlas SUV’u tanıttı şimdide bu! Hadi hayırlısı bakalım..

  10. Dünyada SUV’lar ve pikaplar konusunda Japonlar ile Amerikalılar liderdir. Kimse aksini ispat edemez! Almanların neyine pikap yapmak Almanlar gitsin önce araba yapmayı öğrensin.. Dünya sadece Mercedes, BMW, Audi (VW çakması)’ndan ibaret değildir. Toyota, Nissan, Honda, Ford, GMC, Cadillac’ın Amerika’daki pikapları devasa kamyon gibi birşey bunların yanında VW’de neymiş TOYOTA’nın sadece logosu bile yeter.. TOYOTA dünyada dayanıklılığı, sağlamlığı ve sorunsuzluğuyla ün yapmış bir markadır VW gitsin önce emisyon skandalını temizlesin..

  11. mümkün. ben rakamlara bakmamıştım nitel olarak ve bazı verilerden yola çıkarak hani ikiside merdiven şasi kullanmayan otommobil şasili falan. ha ama tanoak henüz konsept bide işte 😀 heran herçey olabilir 😀

  12. Önümde bi frene bassa geleceğimi aydınlatır. 😀 Onlar nasıl far tasarımları öyle ?

  13. dua et arkandan sellektör çakmasın 😀

  14. Hakikaten insan Araf'a ulaştığını, önünde bir kapı açıldığını sanacak. 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu