FeaturedHaberler

Tesla hissedarları, Elon Musk’ın kovulmasını istiyor!




Model 3’ün yüksek sayıdaki siparişlerine yetişmeye çalışan Tesla, şuana kadar bu hedefinde pek başarılı olamamış görünüyor. Tesla hissedarları ise faturayı şirketin patronu Elon Musk’a kesti ve ünlü ismin görevden alınmasını talep ediyor!

Tesla hissedarları öfkeli: Elon Musk görevinden alınacak mı?

Elektrikli otomobilleri ile farklı bir pazar yaratmayı başaran ve büyük markaların dikkatini çekmeyi başaran Tesla, şu sıralar spekülasyonlar ile gündemde. Model 3 siparişlerine yetişemediği için yakın zamanda batacağı iddia edilen marka, yaşanan ölümlü kazalar sebebiyle de zan altında. Markanın CEO’su Elon Musk ise bizzat üretimin başına geçerek eleştirilere nokta koymayı amaçlıyor.

İddialara göre yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı şirket hissedarları bir hayli huzursuz. Haziran ayında düzenlenecek hissedarlar toplantısında yer alacak 12 hissedardan Jing Zhao, bunu somut olarak dillendiren ilk kişi oldu. Elon Musk’ın üretime odaklanmasıyla markada yönetim zafiyeti yaşanabileceğini ifade eden Zhao, CEO’luk görevini bağımsız bir kişinin yapmasını talep ediyor. Üstelik yansıyan bilgilere göre bu düşüncede olan 2 hissedar daha bulunuyor.

Hissedarlar toplantısında yapılacak olası bir Elon Musk oylaması, ünlü iş insanının şirketten tamamen ayrılmasına neden olmayacak. Musk’ın Tesla’da %20 civarında ortaklık payı bulunuyor ve bu da şirket yönetiminin büyük kısmının Musk’ın kontrolünde kalacağı anlamına geliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. aklıma macintosh hadidesi geldi, yazık zamanında steve jobsu da kovmuşlardı, sonra abi bokunu yiyim dön demişlerdi, burda da aynısını bekleriz artık.

  2. Beyler, Bjorn Nyland Adlı abimiz, 4×4 testi yaparken Aracının ön tamponunu kırmıştı. Araba şu an serviste. Yaklaşık 45 gündür ön tampon elemanları bekliyor. Birkaç tampon parçası için arabanın 45 gün servisde kalması çok üzücü. İşin komik tarafı daha ne kadar kalacağını kimse söylüyemiyor. 🙂

  3. İstanbullu demiş ki:

    Beyler, Bjorn Nyland Adlı abimiz, 4×4 testi yaparken Aracının ön tamponunu kırmıştı. Araba şu an serviste. Yaklaşık 45 gündür ön tampon elemanları bekliyor. Birkaç tampon parçası için arabanın 45 gün servisde kalması çok üzücü. İşin komik tarafı daha ne kadar kalacağını kimse söylüyemiyor. 🙂

    Hepsini görüntüle…

    adam ofrroad mi yapıyor yoksa Tetris mu oynuyor belli değil

  4. İstanbullu demiş ki:

    Beyler, Bjorn Nyland Adlı abimiz, 4×4 testi yaparken Aracının ön tamponunu kırmıştı. Araba şu an serviste. Yaklaşık 45 gündür ön tampon elemanları bekliyor. Birkaç tampon parçası için arabanın 45 gün servisde kalması çok üzücü. İşin komik tarafı daha ne kadar kalacağını kimse söylüyemiyor. 🙂

    Hepsini görüntüle…

    kontrolsüz büyümenin sonuçları, üretime yeterli önem verilmemiş, apaçık ortada, Elon Musk zaten baktığımızda bir lider veyahut üretim mühendisi değil, adam bilim adamı tarzı gibi bir şey, her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyor fakat gelen talebi
    karşılayamıyor, umarım en yakın zamanda gerekli arzı sağlayabilir.

  5. Adam tamponu 6:30 dan sonra parçalıyor.

  6. İstanbullu demiş ki:

    Adam tamponu 6:30 dan sonra parçalıyor.Hepsini görüntüle…

    peki hiç umrunda mı 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu