FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 Avusturya GP: Verstappen kazandı, Mercedes yolda kaldı!




Formula 1’de sezonun 9. yarışı olan Avusturya GP nefesleri kesti. Red Bull pilotu Max Verstappen’in kazandığı muhteşem yarışın sıralaması ve bütün detayları haberimizde!

Red Bull Ring’de nefesleri kesen yarışı Verstappen kazandı!

Yarışa dördüncü sıradan start alan Hollandalı pilot, ilk turda önündeki Kimi Raikkonen’i geçerek üçüncü sıraya yükseldi. Mercedes’ten Valtteri Bottas’ın yarış dışı kalmasıyla ve Lewis Hamilton’un zorunlu pit stopunun ardından liderliğe yükselen Verstappen, ilk sırada finiş gördü. Genç pilot ayrıca takımı Red Bull’a evinde ilk galibiyetini getirmeyi başardı.

Damalı bayrağı ikinci sırada gören pilot ise Ferrari’den Kimi Raikkonen oldu. Yarışa üçüncü başlayan Fin pilot, Red Bull pilotlarına geçilerek beşinci sıraya gerilese de ön gruptaki karmaşayı iyi değerlendirerek ikinci gelmeyi başardı. Uzun süre Verstappen’in arkasında kalan pilot, son turda farkı 1.5 saniyeye kadar düşürse de birinciliği alamadı.

Podyumun son basamağı ise Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel’e gitti. Sıralamaları üçüncü tamamlayan Vettel, aldığı cezadan dolayı yarışa altıncı sırada başladı. Şampiyonadaki rakibi Lewis Hamilton’ı pist üstünde geçmeyi başaran pilot, temposunu kaybetmeyerek podyuma oturmayı başardı. Sebastian Vettel, bu sonuçla pilotlar şampiyonasında tekrar liderliğe yükselmiş oldu.

Ön grupta Mercedes pilotları ve Ricciardo yarış dışı kaldı!

Podyumun ardından gelen pilotlar, sürpriz şekilde Haas’tan Romain Grosjean ve Kevin Magnussen oldu. Yarışa beşinci başlayıp dördüncü noktalayan Grosjean, Amerikan takıma en iyi yarış sonucunu getirmiş oldu. Force India pilotları Esteban Ocon ve Sergio Perez sırasıyla altıncı ve yedinci olurken, ikiliyi McLaren’den Fernando Alonso izledi. Yarışa pit yolundan başlayan tecrübeli isim, inanılmaz bir performans göstererek puan barajına girmeyi başardı. Günün son puanlarını ise Alfa Romeo Sauber pilotları Charles Leclerc ve Marcus Ericsson topladı.

Yarışın en dramatik anları ise ön bölümde yaşandı. Avusturya GP’yi ikinci götüren Mercedes pilotu Valtteri Bottas, 13. turda hidrolik sorunu yaşayarak kenara çekmek zorunda kaldı. Podyum mücadelesindeki Red Bull pilotu Daniel Ricciardo motor sorunu yüzünden yarışı tamamlayamazken, Lewis Hamilton da son 9 tur kala yarışı erken noktaladı. Böylece Mercedes, 2016 İspanya GP’den bu yana ilk kez bir yarıştan eli boş döndü.

Gelecek yarış olan İngiltere GP, 8 Temmuz’da Silverstone pistinde düzenlenecek.

Avusturya GP Sıralaması

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer 71 Tur
2 Kimi Raikkönen Scuderia Ferrari Ferrari + 1.5 s
3 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari + 3.1 s
4 Romain Grosjean Haas F1 Team Ferrari + 1 Tur
5 Kevin Magnussen Haas F1 Team Ferrari + 1 Tur
6 Esteban Ocon Sahara Force India Mercedes + 1 Tur
7 Sergio Perez Sahara Force India Mercedes + 1 Tur
8 Fernando Alonso McLaren F1 Team Renault + 1 Tur
9 Charles Leclerc Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari + 1 Tur
10 Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari + 1 Tur
11 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda + 1 tur
12 Carlos Sainz Jr. Renault Sport F1 Team Renault + 1 Tur
13 Lance Stroll Williams Martini Racing Mercedes + 2 Tur
14 Sergey Sirotkin Williams Martini Racing Mercedes + 2 Tur
Stoffel Vandoorne McLaren F1 Team Renault Yarış Dışı
Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes Yarış Dışı
Brendon Hartley Scuderia Toro Rosso Honda Yarış Dışı
Daniel Ricciardo Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Yarış Dışı
Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes Yarış Dışı
Nico Hulkenberg Renault Sport F1 Team Renault Yarış Dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu