FeaturedHaberler

1998 Mercedes-AMG CLK GTR rekor fiyata satılıyor!




Mercedes’in FIA GT için geliştirdiği Mercedes-AMG CLK GTR‘lardan biri, satış listesine konuldu. 20 yıllık otomobilin fiyat etiketi ise dudak uçuklatıyor!

Milyon dolarlık Mercedes-AMG CLK GTR yeni sahibini bekliyor!

FIA GT’nin yol sınıfında yarışmak için markaların örnek 25 araç üretip homologasyon sürecine sokmaları gerekiyor. 1997 yılında GT1 serisine giren CLK GTR, seriyi domine edip şampiyon olmayı başarmıştı. Homologasyon sürecine dahil olan araçlardan biri ise bugünlerde yeni sahibini bekliyor.

Kaliforniya’da düzenlenen bir müzayedenin en değerli parçalarından olan 1998 model Mercedes-AMG CLK GTR, bugüne kadar özenle saklanmış. Alman ve Hong Kong’lu koleksiyonerlerin elinde dolaşan araç, son olarak 2010 yılında şimdiki sahibine ulaşmış. Tamamen orijinal olarak saklanan Mercedes-AMG CLK GTR’ın kitapçıkları ve dokuzuncu üretim olduğunu gösteren sertifika da aracın içerisinde duruyor.

Arka bölümünde 6.9 litrelik V12 motor taşıyan CLK GTR, 604 beygir güç ve 775 Nm tork gibi değerler sunuyor. Henüz 1.500 kilometrede olan aracın 0-100 performansı 3.8 saniye iken, 6 ileri manuel bir şanzıman ile geliyor. Aracın 4.25 milyon ile 5.25 milyon dolar arasında tahmini bir değere sahip olduğunu belirtelim.

25 Ağustos’ta düzenlenecek müzayedede 60 milyon dolarlık 1962 Ferrari 250 GTO Scaglietti ile 22 milyon dolarlık 1963 Aston Martin DP215 GTC gibi pek çok model yeni sahiplerini bekleyecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 300 SL ve McLaren SLR ile birlikte garajımda görmek isteyeceğim. Ender parçalardan bir tanesi..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu