FeaturedHaberler

Makyajlı Tesla Model S tanıtıldı




Tesla, makyajlı Model S’in örtüsünü kaldırdı. Model 3 ve Model X’in tasarımından esinlenen ince ön ızgara, ilk bakışta dikkat çekiyor. Bunun yanında otomobilin ön farları da yenilenerek LED teknolojisine geçilmiş.

Dış tasarımdaki yenilikler bunlarla sınırlı olsa da iç mekana geçildiğinde birkaç farklı yenilik karşımıza çıkıyor. Isıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar ve medikal seviyede bir HEPA hava filtresi bu yenilikler arasında. Ayrıca makyajlı Model S, “Dark Ash” ve “Figured Ash” adlı iki yeni ahşap trim seçeneğiyle de alınabilecek.

İç mekanda radikal bir değişiklik olmasa da Model S, standart donanımıyla bir hayli “dolu” geliyor. Anahtarsız giriş/çalıştırma, ısıtmalı ön koltuk, navigasyon, yağmur sensörü, geri görüş kamerası ve USB/Bluetooth bağlantıları standart donanımlardan bazıları.

Premium Upgrade paketiyle otomobile Nappa deri döşeme, Alcantara tavan döşemesi, LED ambiyans aydınlatması ve yukarıda bahsettiğimiz HEPA hava filtresi ekleniyor. Subzero Weather paketiyle de adından anlaşılabileceği gibi zorlu kış şartlarında kullanıcılarına daha rahat bir yolculuk sunmak amacıyla Model S; ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı arka koltuklar ve ısıtmalı silecek/far yıkama fıskiyeleriyle donatılıyor.

Teknik detaylara gelirsek, Model S’te 4 farklı güç seçeneğiyle karşılaşıyoruz. Giriş seviyesi Model S 70, 315 HP/440 Nm’lik değerlere sahip ve 0-100 hızlanmasını 5.5 saniyede gerçekleştiriyor. Model S 70’in son hızı ise 225 km/s. Model S 70D’ye geçildiğinde, 70’e göre büyük bir güç artışı olmasa da otomobil dört çeker sistemine kavuşuyor. 328 HP güç ve 525 Nm torka sahip 70D, dört çeker sistemi ve ekstra torku sayesinde 5.2 saniyede 0’dan 100 km/s’e çıkarken, son hızı 70 ile aynı. 70D’nin bir diğer farkı ise 370 kilometreden 386 kilometreye çıkan menzili.

Daha çok ekonomi odaklı bu iki seçenek yerine daha güçlü bir Model S isteyen müşteriler ise 90D modeliyle karşılaşıyor. İki elektrik motoruyla 417 HP güç ve 658 Nm torka sahip bu model, 4.2 saniyede 0-100 hızlanmasını gerçekleştirirken 250 km/s’lik bir son hıza sahip. 90D, tek şarjla 473 kilometre yol katedebiliyor. Bu özelliğiyle, kriteri performans olmayan ama fazla menzil arayan müşterileri de çekebilecek bir seçenek olmuş.

Model S gamının en üstünde konumlandırılan P90D ise iki elektrik motorundan 463 HP güç ve 967 Nm tork elde ediyor. 3.1 saniyelik 0-100 ve 250 km/s’lik son hıza sahip bu canavar, “Ludicrous” opsiyonuyla 532 HP güce ve 2.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına kavuşarak piyasadaki çoğu spor otomobili üzecek bir performansa ulaşıyor. Motor seçenekleri makyaj öncesinden alınmış olsa da Model S, 48 amperlik geliştirilmiş şarj ünitesiyle şarj sürelerini kısaltıyor.

Makyajlı Model S’in üretimine çok yakın bir zamanda başlanması bekleniyor. Modelin ABD’deki başlangıç fiyatı ise 71.500 dolar.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Anlıyoruz motor yok soğutma yok demek istiyorsunuz da gözümüz bi türlü alışamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu