Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Hava ile çalışan otomobil yaptılar!




Kahire’deki Helwan Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren bir grup öğrenci sıkıştırılmış oksijen ile çalışan otomobillerini tanıttı.

Dünya basını Mısırlı öğrenciler tarafından üretilen otomobili konuşuyor. Zira henüz prototip seviyesinde olan araç hava ile çalışıyor. Kahire’deki Helwan Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren bir grup öğrenci sıkıştırılmış oksijen ile çalışan otomobillerini tanıttı. Yaklaşık 7 bin 500 TL’ye mal olan araç saate 40 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Öğrenciler bir dizi yenilik sonrası tek kişilik aracın 100 kilometre maksimum hıza çıkabileceği görüşünde. Söz konusu otomobilin tek seferde kat edebildiği maksimum uzaklık ise sadece 30 kilometre.

Ülke basına açıklamalarda bulunan aracın mucitlerinden Mahmoud Yasser, geliştirdikleri otomobilin yakıt sorununa çözüm bulacağı iddiasında.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Nazi Almanyasında sıkıştırılmış Hava ile çalışan torpidolar 20 km ötedeki gemileri batıracak menzile sahipti. Saate 44 km sürat yapabiliyordu. Neden bu sistem tek kişilik scouter veya bu tip arabalarda kullanılmasın ki. Bence mantıklı bir çalışma.

  2. Çok basit bir araç haber niteliği taşıması bile garip basınçlı havayı direk arkaya doğru yönlendirerek bile araç hareket ettirilebilir. veya bisikletlerde ki gibi bir zincir sistemi ile güç katlanarak çok daha yüksek hızlara çıkılabilir uygun bir ortam sağlanırsa birkaç haftalık bir çalışmayla çok daha iyisini yapabileceğime eminim.

    1. Şimdi siz 1 oksijen tüpü ile sırf arkaya hava iterek 40km hıza ulaşacağınızi mi iddia ettiniz. Yok dediğiniz sistem uçaklar da vs var lakin tonlarca yakıt kullanıyorlar bu kadar küçümsenecek bir proje değil

  3. Youtube'a "Hava ile çalışan araba" yazdığınızda 2012 yılında yayınlanan bir video herşeyi en iyi şekilde açıklıyor. 2015 yılında yayınlanan diğer bir video ise bu aracın Türk öğrenciler tarafından yapılmış versiyonudur. Anlamadığım şey 6 yıl önce yapılmış bir şeyi hiç araştırma yapılmadan çoğu otomobil sitesinde yayınlanmasının nedeni veya dünya basınının bu haberi sanki yeni bir şeymiş gibi konuşmasının sebebi nedir? Sistem belki kolay bir sistem değil ama kendi ülkemizde öğrencilerimize verilecek desteklerle daha iyisini yapabiliriz. Bakınız YTU Racing takımına yerli Formula aracını sıfırdan tasarlayıp üretiyor. Hem de bir tane değil her sene yeni bir araç yapıyor. Ülke olarak yapamayacağımız şey olduğunu düşünmüyorum. İstediğimiz taktirde herşeyi yapabiliriz.

  4. Baris sen bu yazı işlerini bırak kardeşim. Takip et biraz geçmiş hakkında birşeyler öğren. Eski yapılanları yeniymis gibi bize sunma. Bilmeyenler sanki bu sistemi yeniymis gibi zannediyorlar. Yani birisi benzin motorlu bir araba yapsa sen icatmis gibi sunacaksin. Doğrumu bu şimdi. Tabiki değil. Onu boşver birde bunun verimli olup olmadığına bakmak lazım. Hava temiz hatta Çin’de bu arabalar yaygınlaştırılması lazım ki seri lmalatcisi var. Ama emisyon değerleri ne diyor. Birkere bunun için 300 barlik bir kompresör lazım. Bu elektrikle çalışır. Sonra bu elektrik neyle elde edilir. Bundan dolayı bir emisyon olayı var. Sonra motorun verimi nedir. %45 i geçiyor mu. Gerisi kayıp. Yani bunların hep analiz edilmesi gerekiyor. Elektrik li olsa bundan daha mantıklı ki depolama sorunları yüzünden henüz o bile emekleme aşamasında firmalar pili çözmek için çok çalışıyorlar. Lithium iyon teknolojisi de yeterli değil. Yani kısaca sırf yazım olsun diye yazı yazmayalim lütfen. Saygılarımla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu