FeaturedHaberler

Audi’den otomobil tarihinde bir ilk!




Audi’nin elektrikli otomobil prototipi e-tron, enerji geri kazanımı sayesinde yüzde 30 daha uzun menzil sunuyor.

İki adet elektrikli motor ve elektrohidrolik olarak entegre edilmiş olan fren kontrol sistemiyle gerçekleştiren e-tron’da otomobil tarihinde ilk defa üç farklı geri kazanım modu birlikte kullanılıyor. Böylece tek şarjla 400 kilometreden daha uzun mesafeyi kat edebiliyor.

Neler Biliyoruz ?

Gövdesinin altında 95 kWh’lık bir batarya paketi taşıyacak olan Audi E-Tron, bu sayede yaklaşık 700 kilogramlık ek ağırlığa sahip olacak. Toplam ağırlığı paylaşılmayan aracın en yakın rakibi olan Tesla Model X’in 2.4 ton ağırlığında olduğunu belirtelim. Ayrıca sıvı destekli özel bir soğutma sistemi, bataryanın optimum sıcaklıkta (25-35 derece arası) çalışmasını sağlayacak.

Audi E-Tron’un baz paketinde ön ve arkada olmak üzere toplam iki adet elektrik motoru yer alacak. Bu motorların toplu şekilde 350 beygir güç üreteceği tahmin ediliyor. Son olarak bu yılın sonunda tanıtılacak olan E-Tron’un yaklaşık 100.000 Euro gibi bir başlangıç fiyatına sahip olacağını belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. neresi bir ilk bunun ne boş bir haber başlığı rejenerasyon 100 yılı geçkin süredir var, audi övecez diye atılmış boş bir haber.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu