FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 İtalya GP: Hamilton kazandı, Vettel ile fark açıldı!




Formula 1’de sezonun 14. yarışı olan İtalya GP’yi, Mercedes’in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. Gümüş okların Ferrari’yi evinde vurduğu yarışın detayları haberimizde!

İtalya GP’de tüm zamanların rekoru, Ferrari’ye zaferi getirmedi!

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Hamilton, Sebastian Vettel’in teması ve spin atmasının ardından ikinci sıraya yükseldi. Son 10 tur kala Raikkonen’in lastiklerinin bitmesiyle birinciliğe yükselen İngiliz pilot, bu sezon altıncı galibiyetini alarak şampiyonluk yolunda elini güçlendirdi.

İtalya’da ikinci sırayı, sıralama turlarında tüm zamanların en hızlı turu rekorunu kıran Ferrari pilotu Kimi Raikkonen aldı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Fin pilot, pit stoptan sonra uzun bir süre Valtteri Bottas’ın arkasına takıldı. Bu periyotta arka lastiklerini koruyamayan Raikkonen, son 10 tur kala rakibi Lewis Hamilton’a geçilmekten kurtulamadı. Bu sezon ilk birinciliğini kaçıran Kimi Raikkonen, 2004 İtalya GP’de Juan Pablo Montoya’nın kırdığı hızlı tur rekorunun yeni sahibi oldu.

Podyumun son sırası ise Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas’a gitti. Yarışa dördüncü sırada başlayan Bottas, uzun bir süre pite girmeyerek Kimi Raikkonen’i arkasında tutmayı başardı. Bu hamle ile takım arkadaşı Lewis Hamilton’un birinci olmasında önemli pay sahibi olan Fin pilot, damalı bayrağı dördüncü sırada gördü. Ancak son bölümde Red Bull pilotu Max Verstappen’in kendisine temasından dolayı aldığı zaman cezasından dolayı podyuma yerleşmeyi başardı.

Şampiyonluğun iki adayından birisi olan Sebastian Vettel, Ferrari’nin evinde büyük bir hüsran yaşadı. Yarışa ikinci sırada başlayan Vettel, ilk turda rakibi Hamilton’a çarparak spin attı. Temastan sonra son sıraya kadar gerileyen Alman pilot, damalı bayrağı dördüncü sırada görerek hasar azalttı.

Red Bull’dan Max Verstappen, damalı bayrağı üçüncü sırada görmesine karşın aldığı 5 saniye cezadan dolayı beşinci sıraya geriledi. Racing Point Force India pilotları Esteban Ocon ve Sergio Perez güçlü bir hafta sonu geçirerek yarışı altıncı ve yedinci sırada noktaladı. Renault’tan Carlos Sainz sekizinci olurken, günün son puanları ise Williams pilotları Lance Stroll ve Sergey Sirotkin’e gitti.

Yarışın sonunda Renault, Haas pilotu Romain Grosjean’ın aracının illegal olduğu gerekçesiyle FIA’ya şikayette bulundu. Tabanın kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle Grosjean İtalya’dan diskalifiye edilirken, altıncılığı da iptal edilmiş oldu. Sezonun 15. yarışı olan Singapur GP 16 Eylül’de düzenlenecek.

İtalya GP Sonuçları

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes 53 tur
2 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari Ferrari +8.705 s
3 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes +14.066 s
4 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari +16.151 s
5 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer +18.208 s
6 Esteban Ocon Racing Point Force India F1 Team Mercedes +57.761 s
7 Sergio Perez Racing Point Force India F1 Team Mercedes +58.678 s
8 Carlos Sainz Jr. Renault Sport F1 Team Renault +78.140 s
9 Lance Stroll Williams Martini Racing Mercedes +1 tur
10 Sergey Sirotkin Williams Martini Racing Mercedes +1 tur
11 Charles Leclerc Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari +1 tur
12 Stoffel Vandoorne McLaren F1 Team Renault +1 tur
13 Nico Hulkenberg Renault Sport F1 Team Renault +1 tur
14 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda +1 tur
15 Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari +1 tur
16 Kevin Magnussen Haas F1 Team Ferrari +1 tur
Daniel Ricciardo Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Yarış Dışı
Fernando Alonso McLaren F1 Team Renault Yarış Dışı
Brendon Hartley Scuderia Toro Rosso Honda Yarış Dışı
DSQ Romain Grosjean Haas F1 Team Ferrari +56.320 s

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok zevkli bir yarış olmuş ve "Karma" felsefesi bu yarışta çok güzel çalışmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu