FeaturedHaberler

Patron çıldırdı: Hennessey Venom F5 2.000 beygiri zorluyor!




Son dönemde güç savaşlarının en üst klasmanı Bugatti ve Koenigsegg etrafında şekillenirken, mücadeleye yeni bir rakip daha katılıyor. Hennessey, Venom F5 için düzenlenecek rekor denemesinde kullanılacak motorun 2.000 beygir seviyesine ulaştığını doğruladı!

2.000 beygirlik Hennessey Venom F5 rekor denemesine hazır!

Amerikan şirketin geçtiğimiz günlerde Top Gear ile yaptığı röportaj, rekor için ne kadar istekli olduğunu ortaya koyuyor. Şirketin kurucusu John Hennessey, röportajda Venom F5’i saatte 482 km hıza ulaştırmak için aralıksız çalıştıklarını belirtti. Yapılan testlerde aracın motorunun 2.000 beygir gücü gördüğünü ifade eden isim, dünya hız rekorunun yeni sahibi olmak için çalıştıklarını söyledi.

Üretimine önümüzdeki yıl başlanacak olan Hennessey Venom F5, 7.6 litrelik çift turbolu V8 motora sahip olacak. Aracın yol versiyonunda kullanılacak motor ise 1.600 beygir güç ve 1.760 Nm tork üretecek. Buna rağmen John Hennessey, yol versiyonunun da rekor kırabilecek kadar güçlü olduğunu ifade ediyor. Bakalım 2019’da Teksas’ta düzenlenmesi planlanan rekor denemesi ile ilgili rakip markalardan nasıl bir karşılık gelecek?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bugatti ile bu arabayı kıyaslayamazsınız. farklı kategorideler. bugatti günlük kullanım içinde uygun dayanıklı ve uzun ömürlü bir motora sahip ve konforlu. diğeri sadece uygun yol şartlarında anlık hız yapan ve sonra sanayiye bakıma gidecek bir araç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu