FeaturedHaberler

Nissan Pulsar için yolun sonu geldi!




Nissan’ın C-hatchback modeli Pulsar, Avrupa pazarına iddialı hedefler ile giriş yapmıştı. Aradan geçen 4 yılın ardından Nissan Pulsar üretimi durduruluyor!

Nissan Pulsar, Avrupa macerasına erken veda etti!

Japon üreticiden yapılan açıklamada, Pulsar’ın düşük satış rakamlarından dolayı Avrupa pazarından çekildiği belirtildi. VW Golf, Ford Focus ve Renault Megane gibi Avrupalı rakiplerine karşı başarı yakalayamayan aracın yansıyan satış verileri ise oldukça dramatik. Nissan’ın planlarına göre yıllık 64.000 adet olan Pulsar’ın satış hedefi, yılın ilk 9 ayında sadece 25.221 araçta kaldı. Böylece Nissan Pulsar’ın Avrupa macerası da sona ermiş oldu.

Buna rağmen Nissan, Pulsar’ın mirasını Uzakdoğu pazarında sürdürmekte kararlı. Aracın Çinli kardeşi olan Nissan Tiida’nın üretimi devam edecek. Bunun haricinde Rusya’da Lada ile ortak olarak üretilen Almera’nın da yıl sonunda üretimi durdurulacak. Böylece markanın bütün enerjisini Leaf’in başını çektiği elektrikli araçlar ve SUV pazarına harcaması bekleniyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Nissan Pulsar, sınıfındaki en boş, donanımsız ve kalitesiz otomobildi vedasıda benim için hiç şaşırtıcı değil ben Nissan birkaç ay önce üretimini durur diye tahmin ediyordum. GOLF-FOCUS-MEGANE-ASTRA gibi birçok alternatif varken insanların Nissan Pulsar’ı tercih etmemeleri gayet doğal. Bunda Nissan’ın da hatası var hemde çok..

    1. Bu yorumdan da anlaşılıyor ki; bizim milletin hiç bir bilgisi olmadığı konuda da fikri olabiliyormuş. Nissan Pulsar, FOCUS-MEGANE-ASTRA’dan kalite – güvenlik- konfor anlamında çok daha üstün bir otomobildir. Kalitesi Golf’e yakındır, fiyatı Golf’ten uygundur. Her şeyden önemlisi (özellikle 1,5 dizel manuel) yukarıda adı geçen araçlardan çok daha keyifli kullanım hissi vermektedir. Başka bir önemli konuda yakıt tüketimidir ki şehir içi yoğun trafikte 5 litrenin altında yakar (şaka gibi). Maalesef hiç tanıtımı yapılmadan bu kadar satıldı. Keşke tanıtımı yapılmayacak bir otomobile yeni bir isim vermek yerine Almera deselerdi veya Qashqai Hatchback.

      1. Pulsar sahibi gelmiş 🙂 Corolla/Auris muadili alet Auris kadar bile başarı yakalayamamış. Kaldı ki Türk tüketicisinin tercihleri de demek ki gayet isabetli olmuş ki adamlar dünya çapında üretimden vazgeçmişler, hedef tutmamış. 60 bin hedef ne demek ya, adamlar zaten baştan ölü doğmasına göz yummuşlar, onu bile satamamışlar.

  2. Nissan marka olarak Pulsar’a çok umut bağlamıştı. Pulsar, Nissan’a yakışmayan bir otomobildi her bakımdan. Pulsar’ın bu tasarım, kalite ve tipsizliği ile rakipleri karşısında tutunması zaten imkansızdı. Pulsar, Megane4 HB ile aynı platformu paylaşssada sanıldığı gibi Renault Megane’ın ikizi değildi. İkiside farklı mühendis ve tasarımcılar tarafından geliştirildi ve farklı farklı fabrikalarda üretiliyordu

  3. Bizde Auris bile iş yapmaz/yapamazken, daha da ruhsuz, kalitesiz, bişey sunmayanını üretmek ve sunmak zaten basiretsizlikti. Nissan da farkında ki 60 bin gibi salak bi hedef koymuş. Böyle hedef mi olur ya? Niye ürettiniz ki zaten o zaman başta…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu