FeaturedHaberler

Ses hızındaki Bloodhound projesinden kötü haber!




2015 yılında duyurulan Bloodhound SSC projesi, ses hızına yakın bir hıza ulaşarak kara araçları arasında rekor kırmayı planlıyordu. Gelen yeni haberler ise projenin varlığının tehlike altında olduğunu gösteriyor!

Rekor kırmaya hazırlanan Bloodhound iflasın eşiğinde!

2017’de ilk testini gerçekleştiren ve saatte 321 kilometre hıza ulaşan araç, 1.000 mil bariyerini geçen ilk kara taşıtı olmayı hedefliyordu. Bu yıl rekor denemesini gerçekleştirmeyi hedefleyen Project Bloodhound’dan yapılan açıklamada şirketin finansal sorunlardan dolayı kayyuma devredildiği duyuruldu.

Kayyum yönetiminin açıklamasında denemenin gerçekleştirilebilmesi için yaklaşık 25 milyon sterline ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Baş mühendis Mark Chapman, “AR-GE aşamasını tamamlayıp projenin yürütülme aşamasına geldiğimizde yeni fonlama ihtiyacı olacağını tahmin ediyorduk. Eğer potansiyel yatırımcılar ya da sponsorlar bulabilirsek denemenin 10 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşebileceğini söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Rekor denemesini gerçekleştirecek olan araç Eurojet EJ200 jet motoru, Nammo roket ve Jaguar Supercharged V8’den oluşan bir motor paketine sahip. Bu paket toplamda 135.000 beygir gibi devasa bir güç üretiyor. Geely, Rolls-Royce, Castrol, Rolex, Cisco ve Oracle gibi sponsorları bulunan Bloodhound’un yeterli finansman bulunamaması halinde tasfiye edilme ihtimali bulunuyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Boş işler. Uçaklar zaten ses hızını geçiyor yani geçince ne olduğunu biliyoruz. Proje anlamsızlıkta rekor kırmış zaten

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu