Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

BMW ve Daimler ortak olabilir




BMW ve Mercedes Benz, işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Yakın gelecekte hayatımızda olacak otonom ve elektrikli araçlar, her geçen gün yeni markaların ortaya çıkmasına neden oluyor. Gelişmeler sektördeki rekabeti hiç olmadığı kadar zorlaştırırken, hegemonyasını kaybetmek istemeyen otomobil devlerini ise birlikte çalışmaya zorluyor.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre otomotiv sektöründeki en uzun soluklu rekabetin tarafları olan Mercedes Benz ve BMW, işbirliği yapmaya hazırlanıyor. iki Alman premium marka bataryalar, otonom sürüş ve bağlanabilirlik gibi yazılım teknolojilerini ortak geliştirmeyi hedefliyor. 

Otomotiv sektöründe 20’inci yüzyılın başından beri süre gelen rekabet, son günlerde şekil değiştirmiş durumda. Günümüzde markalar arasındaki yarışta sürüş dinamikleri, içten yanmalı motorlar ve kabin içi malzeme kalitesi gibi konvansiyonel özellikler geri planda kalırken, otonom sürüş, bataryalar ve bağlanabilirlik gibi yazılım teknolojileri öne çıkıyor.

Oyunun kurallarının yeniden yazıldığı sektörde, 100 yıllık markaların yanı sıra her geçen gün yeni oyuncular da yarışa dahil oluyor. Dolayısıyla, sektördeki rekabet hiç olmadığı kadar sertleşmiş durumda.

Daimler ve BMW, otonom sürüş teknolojileri, araç platformları ve bataryalar üzerinde işbirliğine hazırlanıyor. işbirliğinin iki şirketin kendi bünyelerinde geliştirdiği teknolojileri kapsamayacağını belirtiyor.

BMW ve Mercedes Benz’in çatı şirketi Daimler’in işbirliği, kuşkusuz milyarlarca dolarlık maliyet tasarrufu ve yeni teknolojileri daha hızlı geliştirme isteği gözetilerek atılmış bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Önümüzdeki dört yıl içinde Mercedes 10 yeni elektrikli modelini piyasaya sürmeye hazırlanırken,  BMW de 2025 yılına kadar 12 elektrikli aracını satışa sunacak. Muhtemel işbirliğinin söz konusu 22 modeli kapsaması bekleniyor. 

Hali hazırda Toyota ile Supra ve Z4 modellerinin üretimini ortaklaşa yapan Bmw, Japon markayla hidrojenle çalışan araçlar konusunda da birlikte projeler yürütüyor. Mercedes Benz’de, Renault ile içten yanmalı motorlar konusunda ittifak halinde.

BMW ve Daimler arasındaki gerçekleşmesi beklenen işbirliğinin bir benzeri de, geçtiğimiz ay Volkswagen ve Ford arasında gündeme geldi. Her iki markanın yöneticileri gelişmeleri doğrularken, Volkswagen’in ticari araçlarını Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında üretebileceğinin sinyali verildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu