Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Fransız devrimi; Karşınızda yeni Peugeot 208




Cenevre Otomobil Fuarı için en çok beklenen modellerden biri olan yeni Peugeot 208, B segmentini karıştırmaya hazırlanıyor!

Yeni Peugeot 208’in dış mekanına baktığımızda özellikle far-stop grubunda abileri 308 ve 508 modellerinden kopya çektiğini görüyoruz. LED far grubu yeni teknoloji beklentilerine de uyum sağlamış. Access, Active, Allure, GT Line gibi tanıdık donanım isimleri ile bizleri karşılayan model, donanım seviyesine göre farklı jant seçeneklri de sunuyor.

Aracın iç mekanında da Peugeot’un güncel tasarım dilinin yanı sıra sürpriz olarak yarı otonom sürüş destek sistemi görebiliriz.

PSA grubunun popüler platformu CMP’yi kullanacak olan yeni 208, DS 3 Crossback ve yeni Opel Corsa ile kardeş olacak. Modelin elektrikli versiyonu ise bu motor için özel geliştirilen e-CMP adlı modüler platformda yükselecek. Ayrıca elektrikli Peugeot 208’in tek şarjda 300-450 kilometre arası menzil sunacağı iddia ediliyor.

1.2 litre hacimli, 3 silindirli benzili atmosferik motor  75 beygir güç üretebiliyor. Turbo beslemeli seçeneklerse 100 ve 130 beygir güç üretebilecek. Motor seçeneklerine göre 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanın yanında 8 ileri vitesli tam otomatik şanzıman da kullanıcıların tercihine sunulmuş. Dizel cephesinde ise 1.5 litre hacimli turbo dizel ünite 100 beygir güç üretiyor. Bu seçenek ise sadece manuel şanzıman ile satın alınabilecek.

Modelin fiyatı ve ülkemizde ne zaman geleceği hakkında ise henüz bir bilgiye sahip değiliz.


 

İlgili Makaleler

74 Yorum

  1. 1.2 turbo 130 hp 8 ileri tam otomatik şanzıman ve B segment bir otomobil.. PSA platformlarının ne kadar hafif olduğunu, üstelik bu aracın da B segment olduğu düşünülünce bu şanzıman ve motor seçeneği ile hafiften bir warmhatch ortaya çıkarmak imkansız olmasa gerek.

  2. Mevcut 208’i 4 yıldır kullanan biriyim. Aracı ilk alırken önyargıyla almıştık, fiyatı ve sunduğu cazip gelmişti ancak 4 yıldır tık demedi araba peugeot’larda trim sesi çok olur derler ama benim araçta yok denecek kadar az sadece kışın arka suspansiyonlar sesli çalışıyor arada. Yeni 208’de çok güzel duruyor ama maalesef fiyatlar astronomik düzeyde artık ben PSA grubunun gelişmesinden çok etkilendim şahsen hem çok güzel tasarımlar yapıyorlar hemde kaliteli iç mekan yapıyorlar şu anki 208 eski peugeot ile yeni peugeot arasında köprü gibi mesela göğüs direksiyon falan güzel ama kapı döşemeleri baya plastiğim diye bağırıyor. Yeni 208’de 3008 gibi başarılı olacaktır bence.

  3. Peugeot ve Mazda tasarım konusunda tüm markalara ders veriyor. Diğer üreticilerde bu markaları kendine örnek almalı özellikle de volkswagen. Yıllardır hep aynı sıkıcı tasarımını sürdürüyor biraz şöyle canlı göz alıcı şık ve sportif tasarımlar yapmayı denemeliler volkswagen ve diğer tüm markalar. Tebrikler Peugeot!

  4. VW’nin yıllardır süre gelen o sıkıcı tasarımlarından sonra Peugeot’nun tasarımları ilaç gibi geldi. Peugeot’yu tasarım konusunda birçok marka kendine feyz almalı Peugeot son yıllarda müthiş tasarımlar ortaya koyuyor yine sınıfındaki çok dikkat çekecek bir araç yapmış Peugeot yeni 208’le

  5. 508 den sonra bekleniyordu böyle ataklar. Mükemmel işler mükemmel tasarımlar yapıyorlar.

  6. Peugeot gerçekten özgün tasarımlar ortaya koyuyor nerdeyse yeni çıkardığı her modeli beğeniyorum ancak ülkemizde sıfır araç almak bırak zenginlik alametini ahmaklık almaetine doğru gidiyor . Bir dünya para 1 yıl sonra yüzde yakalsık 25 i buharlaşsın

  7. 2019, 2020 ve 2021 yolları ülkemizde Peugeot tarafından domine edilecek gökbilimci görünüyor.

  8. Peugeot güzel araç yapıyor da peugeot türkiye rezalet fiyatlandırma ile berbat ediyor

  9. Fiyatı düzgün olursa alt üst eder. Ancak düzgün olmayacağı için sıkıntı yok. Aynı tas aynı hamam devam eder

  10. Cok klas, orijinal bir tasarım olmuş. VW’nin tek düzey tasarımlarını her yerde göre göre böyle şeyler otomotiv sektörüne karşı insanın inancını tazeliyor.

  11. Kim belir belki ilk arabam olur diyecektim ama güzel ülkemde ilk araba anca ikinci el olur.

  12. 508 hayal oldu.Yeni 308 belki.Ülkemiz için en ulaşılabilir artık 208 oldu bu saatten sonra.Kaç yıllık Çorlu peugeot bayisi bile kapanmış krizden hey gidi.

  13. önceki 208’e göre resmen çağ atlamış. yakında buna benzer bir Corsa da tanıtırlar.

  14. Yeni tasarımlar müthiş, 508 de güzel olmuş. Sadece bakmakla yetincez millet olarak. 208 bile 150bin tl olur bu ülkede.

  15. Peugeot kendini çok geliştirdi ama bizim millete anlatamazsın; yine bildiğini okur, burun kıvırır.

  16. Bazı markalar vardır, ürettiği her model yıllar sonra bile dönüp bakılır ne sağlam arabaymış diye. Peugeot ve Citroën bu klasmanda değil maalesef. Geçtiğimiz 10 15 yıl içinde üretilip yollarda hala bakıp beğendiğin kaç fransız otomobili var? Tabi ki yerli olmayacak. Maalesef bir elin parmaklarının sayısını geçmez. Alman üretimi desem sayılacak çok model var. Yani demem o ki bazıları günü kurtarmaya çalışır hep model değiştirerek, bazıları da yıllar sonra hafızalardan silinmeyecek eserler üretir. Bkz. Opel Astra vs Citroën Xantia. Tercih sizin.

  17. Dış tasarım çok agresif görünüyor. Kendine has olmuş. Önü de arkası da güzel olmuş, beğendim.

  18. Çok başarılı iş olmuş. Zaten i-cockpit ile gelen sürücüye kendisini iyi hissettiren sistem ile Peugeot iyi sinyaller veriyordu. Tasarımlar da güzel. Donanım yıkmışlar birde. Muazzam olmuş.

  19. Peugeot harika işler yapmaya devam ediyor. Gerçekten tebriği hakediyorlar.
    Paramız keşke yeni 508’e yetse de alabilsek ama bu 208 ile idare edeceğiz artık. Çok başarılı olmuş

  20. Tasarım güzel de tamponun altına kadar uzanan led biraz garip duruyor. Keşke o kısmı hiç yapmasalarmış

  21. Almanların sıkıcı tasarımlarından sonra Fransızlar biraz estetik katmaya başladı.

  22. Harika görünüyor,yandan bi c3 havası var ama genel olarak sınıfının en güzel aracı olmuş

  23. 508 muhtesemdi bu de gayet guzel olmus. Peugeot tasarim isini cozdu.
    508 de sorun arabanin fiyatinin cok yuksek olmasi idi. O yuzden biz arabayi biraz zor gorecegiz. Bu aracta insallah muadillerine gore pahali olmaz.
    Ulkemizdeki arac fiyatlarinim durumu bildiginiz uzere vahim. Dolar, euro yukselirken otvden dolayi aracin uzerine 1 gelmesi gerekirken 2 geliyor.

  24. Çok güzel, çamurluklar biraz daha şişkin olsaydı ve biraz omuz çizgisi tabir edilen ön fardan arka fara kadar olan çizgi belirginlesmesi ile güncellenebilir.

  25. aslanlar gibi araç yapmışlar tam anlamıyla. Piyasaya çıksın da şu saçma poloları corsaları daha az görelim artık.

  26. Peugeot tasarımcıları işin suyunu çıkardı resmen
    Peugeot şuanda tasarım ve motor-şanzıman konusunda rakiplerinden ilerde. Bu arabada B segmentine göre biraz fazla olmuş
    Tebrikler Peugeot…

  27. Peugeot çok değiştirdi tüm araçlarını. 2019 model tüm araçları hoşuma gitmeye başladı.

  28. Peugeot tasarım olarak çağ atladı resmen departmanda kim varsa kim yeniliği getirdiyse helal olsun

  29. Çok güzel görünüyor. Peugeot’un son yıllardaki tasarım dili bence olumlu yönde değişiklik gösterdi.

  30. ilk defa mercedes,audi,bmw harici bir markanın yeni araç tasarımı beğendim. peugeot 508’den sonra bi fırladı gibi. kör mimarlarımı yolladılar naptılar 😀
    ön kısmı daha agresif keskin hatlı yapsalar daha güzel olabilirdi

  31. bence baya başarılı olmuş. 3008 de tutan işleri diğer araçlara da aktarmaya başladılar. 308 i merakla bekliyorum 🙂

  32. Peugeot yeni iç ve dış tasarım diliyle kendini güzel konumlandırdı. Motorları ve EAT şanzımanı uyumlu ve sorunsuz.
    Burada Pug TR’nin yapması gereken Wv gibi her türlü ihtiyaca yönelik motor şanzıman ikilisi sunmak ve fiyat ayarlamasını mümkün olabildiğince iyi yapmak? Peki Pug TR bunu yapabilir mi? Hayır tabiki. 301 ve 3008 satmaya devam ederler işte. Akıllı olsalar yeni 301 ve 3008’in yanında yeni 208, 2008, 308 ve 508 ile de güzel satış yapabilirler ama nerdeeee??

  33. Nasıl bir tasarımcıları varsa çıtayı çoook yukarı çıkardılar…
    Her çıkan arabası muazzam…

  34. Çok güzel olmuş, peugeot yeni tasarım diliyle büyük oynuyor umarım devamını sürdürür,
    Her peugeot konusunda şunu belirtiyorum
    Bir tasarım tutturuyor tutuluyor, yeni tasarımı çıktıgında eline yüzüne bulaştırıyor.
    Umarım sağlam atarlar her adımı, her tasarımı.
    Elbette 3008 kalitesini konforunu baz alıp düşüş yaşanmaz bundan sonra
    Tebrikler peugeot

  35. Ön ledleri anlamayacak kadar saf olamayız her halde
    Arka stoplar aslan pençesi
    Ön led gurubu aslan dişi platformunda
    O amblemin hakkını vermişler

  36. eskiden peugot tasarımlarını hiç beğenmezdim genel olarak çoğu kişi beğenmezdi. Ne yaptılar ne ettiler tasarım departmanlarında ama mükemmel görünen araçlar çıkarıyorlar. 208 de 508 de istisna olmuş harika

  37. Sıkıcı polo, i20 tarzı araçlardan bıkmıştık. Peugeot yeni tasarım anlayışıyla tüm modellerini adeta yeniden can getirdi. 208 ??? olmuş.

  38. Peugeot’nun da hyundai gibi geçmişten gelen kötü bir marka imajı var. Türkiye’de marka imajı denilen şey vardır bu bir Türkiye gerçeğidir. Hyundai’ın yumurta kasa accentle peugeot’nun da 307 ile gelen kötü bir şöhreti var. Hyundai bu önyargıları zamanla yavaş yavaş silmeye başladı peugeot da son modelleriyle bu kötü şöhretini silmekte kararlı olduğunu ortaya koyuyor. Peugeot kötü şöhretini silme konusunda oldukça iddialı olduğunu yeni modelleriyle istirarlı bir şekilde gösteriyor

  39. 206 efsanesinin devamı niteliğinde bir otomobil olmuş. Uygun fiyatlı olursa (ki olmaz) yok satar.

  40. Elektrikli park freni, dijital gosterge paneli vs. koymuslar. i-cockpit zaten elit gorunuyor.
    i20’yi yaris’i corsa’yi falan pas gecip audi a1’e saldirmislar gibi.

  41. Eskisi gibi zirt pirt kasa degistirmemesi pug icin donum noktasi oldu. 208 ilk 2012 de geldi, mercekli farlari, dokunmatik ekrani ve farlara gömülü ledleri ile b sinifinda zaten degisimi baslatmisti. Simdi yine yeni bir ekolu baslatmis zira tasarimi ust seviyeye tasidigi asikar umarim boyle devam ederler

  42. kompakt ve ucuzluğu hedefleyen bun küçük araç ülkemizde 6 haneli rakamlarda satılır emin olun

  43. peugeot 208 in donanım seviyesine göre farklı jant seçenekleri sunması çok hoşuma gitti

  44. peugeot 208 performans olarak beni çok mutlu etti her bakımdan beklediğimden fazlasını verdi

  45. Peugeot 208 in iç mekanındaki tasarım çok farklı olmuş 3d detayları güzel bir hava katmış araca

  46. Açık söylemek gerekirse son zamanlarda görüp en çok heyecanlandığım modellerden biri Peugeot 208. Tasarım felan çok harika oralara değinmeme gerek yok zaten, Peugeot’u bu konuda tebrik etmek. Tabi bu araçta asıl dikkat ettiğim nokta ise elektrikli modelininde bulunacak olması. Türkiye’ye gelir mi bilmiyorum ama gelir gelmez almayı dört gözle beklediğim modellerden biri . Çok tatlı duruyor 🙂

  47. B segmentinde uzun zamandır yeni Peugeot 208 kadar kaliteli bir araç duyurulmamıştı. Türkiye pazarında çok iyi işlere imza atacağını düşünüyorum

  48. Cidden Peugeot’un son zamanlarda ürettiği en iyi araçlardan birisi Peugeot 208.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu