FeaturedHaberler

ÖTV indirimi motosiklet satışlarını etkiledi mi?




Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kılıçer, yapılan ÖTV indiriminin sektöre etkisi hakkında konuştu.

Kılıçer, “250 cc’nin altındaki motosikletlerde ÖTV’nin sıfırlanmasının sektör için bir “can suyu” olduğunu belirterek, “ÖTV indiriminin uzatılıp uzatılmayacağı sektör açısından en önemli konulardan biri. Bu konuda beklentimiz var hatta bu yönde bir isteğimiz de olacak.” dedi.

Kılıçer, AA muhabirine Türk motosiklet sektörüne ve sektördeki beklentilere ilişkin açıklamalarda bulundu. 250 cc altındaki motosikletlerde ÖTV’nin sıfıra çekilmesinin sektörü hareketlendirdiğini dile getiren Kılıçer, “Yüzde 8 olan ÖTV oranları şu anda 250 cc altı için mart sonuna kadar sıfır olarak açıklandı. Bu yüzden de bir kez daha gerekli mercilere sektör olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

ÖTV indiriminin uzatılıp uzatılmayacağının sektör açısından en önemli konulardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Kılıçer, “Bu konuda beklentimiz var hatta bu yönde bir isteğimiz de olacak. Mart sonu itibariyle hem ÖTV’nin etkisini açıklamak hem de bundan sonraki öngörülerimizi açıklamak üzere gerekli yerlerle, ki şu andaki muhatabımız Hazine ve Maliye Bakanlığı, orayla tekrar bu konuyu konuşuyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

“NEREDEYSE SEKTÖRDEKİ BÜTÜN OYUNCULAR STOKLARINI BİTİRMİŞ DURUMDA” 

Bülent Kılıçer, 2017 yılı ile karşılaştırıldığında geçen yıl Türkiye motosiklet pazarının yüzde 14 civarında daraldığını ancak 2019’un iyi geçmesi veya daralma yerine en azından 2018’i korumak anlamında devletin atacağı adımların bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu