FeaturedHaberler

Volkswagen ateşi yaktı: İşte yeni T-Roc R!




Volkswagen’in kompakt crossover modeli T-Roc, geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa sunulmuştu. Alman otomotiv devi, Cenevre öncesi bir sürpriz yaparak modelin performans sürümü T-Roc R ‘ı resmi olarak duyurdu.

Volkswagen T-Roc R, 300 beygir gücüyle ortaya çıktı!

Volkswagen’in R Performance birimi tarafından geliştirilen model, performans açısından kardeşi Golf R’dan farklı görünmüyor. Kaputunun altında 2.0 litrelik TSI üniteyi kullanan T-Roc R, 300 beygir güç ve 400 Nm tork gibi iddialı değerler sunuyor. 4Motion çekiş sistemi ve 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman ise etkileyici performansı tamamlıyor.

0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 4.9 saniyede ulaşan Volkswagen T-Roc R, 250 km/s elektronik hız limitörü ile geliyor. Ancak ESP kapatma butonu ve Race modu gibi oyuncaklar unutulmamış. Ayrıca aracın viraj performansının güçlendirilmesi için süspansiyon ve direksiyon kutusu gibi organları de elden geçirilmiş.

Güçlü model, tasarım açısından da en az performansı kadar etkileyici gözüküyor. Büyük hava girişlerine sahip ön tampon, dörtlü Akrapovic egzoz, 19 inç jantlar ve krom detaylar dikkat çekiyor. İç mekanda ise pek çok yerde R logolu detaylar ve paslanmaz çelik pedalların yanı sıra Nappa deri spor koltuk gibi opsiyonlar bulunuyor.

Volkswagen, ortaya çıkan aracın “konsept ile seri üretim arasında” bir konumda olduğunu belirtiyor. Yani tasarımsal olarak daha sonra bazı ufak dokunuşlar görebiliriz. Modelin resmi tanıtımının ise yıl sonuna doğru gerçekleştirileceği açıklandı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu