FeaturedHaberler

Tamamen yenilenen Hyundai Sonata yüzünü gösterdi!




Hyundai’nin D sınıfında yer alan modeli Sonata, sekizinci jenerasyonu ile Cenevre Otomobil Fuarı’nda duyuruldu. Tamamen yenilenen Hyundai Sonata ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

D sınıfına yeni tarz: Yeni Hyundai Sonata tanıtıldı!

Tamamen yeni Hyundai Sonata, genel tasarım hatlarını markanın geçen yıl duyurduğu Le Fil Rouge konseptinden alıyor. Markanın duygusal sportiflik adını verdiği yeni tasarım felsefesinin ilk üyesi olan Sonata’da coupe tarzı dikkat çekiyor. Aracın bu forma ulaşmasını ise selefine göre 30 mm alçalması, 25 mm genişlemesi ve 45 mm uzaması sağlamış.

Yeni Sonata’nın ön kısmına baktığımızda kaputa gizlenen LED lambalar dikkat çekiyor. Aracın tasarımıyla bütünlük sağlayan bu lambalar DRL LED farlar ile beraber çalışıyor ve karşılama görevi görüyor. Burada oluşan çizgi ise parlak krom çerçeveler ile yan kesite aktarılmış. Modelin arka kısmında ise Honda Civic’i çağrıştıran LED stop lambaları ve ortada birleşen fren lambası göze çarpıyor.

Hyundai Sonata’nın iç mekanında ise tasarımcılar daha çok hayalet uçaklardan ilham almış. Yeni dört kollu direksiyon simidi, sürücünün göz hizasına konumlandırılan multimedya ekran ve ortadaki otomatik şanzıman butonları dikkat çekiyor. Bunun dışında dijital anahtar sistemi ile akıllı telefon üzerinden giriş ve çalıştırmaya da imkan sunuluyor.

Aracın motor seçenekleri ve diğer detayları, önümüzdeki ay düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda açıklanacak. Cenevre’de bir nevi ön tanıtım yapan Koreli marka, yeni modelinin satışlarına ise yılın ikinci yarısından itibaren başlayacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Arabanın arka tarafının ve direksiyon simidinin formu, eski jenerasyonlarına gönderme yapıyor. Bu yönüyle ben gayet başarılı buldum.

  2. Arka garlar gerçekten civic gibi olmuş. Benim hoşuma gitmiyor ama içi çok güzelmiş.

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu