FeaturedHaberler

Tesla Model Y, lansmandan önce sürpriz yaptı!




Tesla’nın yeni kompakt crossover otomobili olan Model Y, 14 Mart’ta düzenlenecek lansman ile resmen tanıtılacak. Merakla beklenen Tesla Model Y, tanıtımına birkaç gün kala bekleyenlerine sürpriz yaptı!

Tesla Model Y, “güzel deneme” ile meraklılarını güldürdü!

Tesla, Perşembe günü Los Angeles’taki tasarım stüdyosunda tanıtılacağı Model Y’nin lansman davetiyelerini göndermeye başladı. Elektrikli otomobil devinin gönderdiği elektronik davetiyede model gölgelendirilmiş şekilde görülüyor. Ünlü YouTuber Marques Brownlee, bu gölgeyi açmak için görüntüyle oynadığında ise güldüren bir detay ile karşılaştı.

Görüntüyle oynayan davetlilerin görebileceği şekilde “güzel deneme” yazan Tesla, Model Y için anlaşılan biraz daha bekletecek. Bunun dışında seçebildiğimiz küçük detaylar ise lansman renginin mavi olması ve Model 3’e benzeyen farları gibi görünüyor.

Elon Musk, bu ayın başında yeni otomobilinin tanıtım tarihini açıklarken sosyal medyadan bazı bilgilere de yer vermişti. Buna göre Model Y, ortak platformda yükseldiği Model 3’e göre %10 daha geniş iç hacim sunacak. Ayrıca iki aracın parçalarının yaklaşık %75’i ortak olacak ve benzer güç seçeneklerine sahip olacak. Fiyat anlamında ise 40.000 dolarlık başlangıç beklentisi, crossover modelin yine Model 3’e %10 pahalı olacağı anlamına geliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Elon Musk'ın dengesizliğiyle neler olacak çok merak ediyorum bu firmaya.

    SpaceX'de biraz daha ağırbaşlı davranıyor, malumunuz NASA işin içinde var. Lakin bu firmada bir fiyatları indiriyoruz mağazalar kapatılacak diyor, bir fiyatlar zamlanacak dükkanları da kapatmaktan vazgeçtik diyor.

    Türkiye için yapılan planlarda ciddi askıya alındı gibi gözüküyor, hoş burada bizimde etkimiz var baya.

    Şu an için güzel günler Tesla için lakin çok eski deneyime sahip otomobil üreticileri elektrikli otomobillerde hız almaya başladıklarında Tesla'yı çok ciddi zorlayacaklardır. Şu anda meydan boş iken koşturabildiği kadar at koşturması lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu