FeaturedHaberler

Citroen, yeniden yapılanmaya Hindistan’dan başladı




Büyük otomotiv üreticileri son dönemde bünyesindeki markaları yeniden konumlandırıyor. Kârlılık ve verimlilik odaklı bu yaklaşıma PSA grubu da dahil oldu ve işe Citroen ile Hindistan’dan başladı.

Citroen, ekonomik modellerini Hindistan’dan duyuracak

Grup stratejisini yeniden yapılandıran PSA, giriş seviyesine Citroen markasını yerleştirmişti. Bu gelişmeden sonra ilk adımını atan Fransız üretici, artık Hindistan’da da yer alacağını açıkladı. PSA başkanı Carlos Tavares ve Citroen CEO’su Linda Jackson’ın da katıldığı toplantıda markanın önümüzdeki yıldan itibaren pazarda yer alacağı belirtildi. Hindistan pazarında satılacak ilk model ise markanın büyük SUV’u C5 Aircross olacak.

Citroen, ayrıca CK Birla grubu ile yaptığı anlaşma sonucu Hindistan’a özel ekonomik modeller de üretecek. %90’ın üzerinde yerlilik içerecek araçlar Citroen’in marka DNA’sını koruyarak geliştirilecek.

PSA’nın yeniden yapılanmasında Opel ve Peugeot orta gruba yönelik modeller geliştirecek. DS Automobiles ise grubun lüks ayağını oluşturacak. Ayrıca dört markanın Avrupa’daki satış ve servis ağını birleştirecek ortak hizmet noktaları oluşturulması konusunda da adımlar atılıyor. Bu hamlelerin ardından Opel’in uzun yıllardan sonra ilk kez kâr açıkladığını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu