FeaturedHaberler

Volkswagen otonom sürüş için bir adım daha atıyor




Volkswagen, Almanya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Hamburg’ta otonom sürüş testleri gerçekleştirmeye başladı.

Volkswagen, otonom sürüş konusunda ilerleme sağlamak amacıyla şehir ortamında test sürüşlerini başlattı. Volkswagen Group Araştırma Bölümü tarafından Hamburg’da şehir trafiğinde ve gerçek sürüş koşullarında gerçekleştirilen testlerde, Seviye 4’teki otonom sürüş için özel olarak tasarlanan lazer tarayıcılar, kameralar, ultrasonik sensörler ve radarlarla donatılmış beş e-Golf’ten oluşan bir filo kullanılıyor.

Devamlı değerlendirilecek olan test sonuçları, markanın otonom sürüşle ilgili çok sayıdaki araştırma projesine dahil edilerek, müşteri odaklı hizmetleri değerlendirmek ve bireysel ulaşımı optimize etmek için kullanılacak. Teknik olanakların yan sıra, kentsel altyapı gerekliliklerine odaklanan testler, gelecekteki sürüşlerin daha güvenli ve konforlu olmasının, sadece otomobillere bağlı olamayacağına, şehirlere, trafik ışıklarına, trafik yönetim sistemlerine ve bunların birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan dijital bir ekosistem sunması gerekliliğine işaret ediyor.

Birden fazla yapay zekâ yaklaşımı kullanılıyor

Bilgilerin çeşitliliğine ve karmaşıklığına rağmen, otomobil yazılımında kullanılan yapay zekanın tüm ilgili nesneleri kaydetmesi ve herhangi bir yanlış alarmı tetiklemeden bunlara yanıt vermesi gerekiyor. Bunun için de, Derin Öğrenme (Deep Learning), insan beyni ve sinir sisteminden esinlenilen Neural Networks ve Sinir Ağları ve Örüntü Tanıma (Pattern Recognition) gibi birkaç farklı yapay zeka yaklaşımı benimseniyor.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Otonom sürüşü aracın kısmen şoförden bağımsız olarak hareketi şeklinde değerlendirirsek;
    Otomobil kullanmak zevk işidir. Otomobil tutkunlarının hiçbiri otonom sürüşten keyif almayacaklardır. Ayrıca otomobil kullanmayı sevmeyen insanlar otonom sürüş yerine toplu taşımayı tercih ederek hem trafiğin yükünü hemde çevre kirliliğini azaltmaya yardımcı olsalar çok daha güzel olur.

    1. Aslında bu toplu taşıma kullanmayı çoğu insan bence yapar ama kaliteli toplu taşıma da sağlanmalı örneğin ben İstanbul gibi trafiği olmayan kentte olduğum halde Otobüs kullanmıyorum çünkü ne otobüsler kaliteli ne de yolculuk kaliteli resmen eziyet. Minibüs dolmuş vb bir nebze daha iyi o da her yere ulaşım sağlamıyor kısıtlı. Yani aslında şehirlerde düzgün bir tren tramvay ağı kaliteli yolculuk kaliteli otobüsler ile sağlanırsa özellikle istanbul ankara gibi buyuksehirlerde çoğu insan zaten kullanmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu