FeaturedHaberler

Volkswagen Golf R’a ABT Sportsline dokunuşu geldi!




Almanya merkezli meşhur performans firması ABT, son çalışmasını Volkswagen’in güçlü modeli Golf R üzerinde gerçekleştirdi. Volkswagen Golf R’a yapılan performans dopingi ile ilgili detaylar haberimizde!

Güçlü hatchback Volkswagen Golf R’a ABT dopingi!

ABT versiyonundan önce Volkswagen Golf R’ın kaputunun altındaki cevheri hatırlamak gerekiyor. 2.0 litre hacminde dört silindirli turbo motor taşıyan araç, 300 beygir güç ve 400 Nm tork gibi iddialı veriler sunuyor. Bununla yetinmeyen ABT, Golf R’ın kendine has ruhunu öldürmeden küçük dokunuşlar yapmayı tercih etmiş.

Yazılımla motor gücünü yükselten firma, aracı 350 beygir güç ve 440 Nm tork değerlerine taşımayı başarmış. 0’dan 100 kilometre hıza 5 saniyenin altında çıkabilen model, elektronik hız limitleyicinin kaldırılması ile 270 km/s’lik maksimum hıza ulaşıyor. Dış mekanda ise 20 inçlik özel üretim jantların da arasında bulunduğu performans kiti dikkat çekiyor.

Ayarlanabilir süspansiyon, anti roll-bar ve özel bir susturucu sistemine sahip dörtlü krom egzoz sistemi ise diğer detayları oluşturuyor. Golf’ün bu yıl içerisinde yenileneceğini düşünürsek, yeni Golf R için önümüzde uzun bir dönemin olduğunu söyleyebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu