FeaturedOtomobil Sporları

Formula 1 efsanesi Niki Lauda hayatını kaybetti




Formula 1’in efsaneleşmiş isimlerinden Niki Lauda, 70 yaşında hayatını kaybetti. Lauda’nın tarihe geçen motorsporları geçmişi ve rekabetleri ile ilgili detaylar haberimizde!

Formula 1 dünyası yasta: Niki Lauda hayatını kaybetti

Geçtiğimiz yıl akciğer nakli olan Lauda’nın bu ameliyatta komplikasyonlar sonucu enfeksiyon kaptığı açıklanmıştı. Durumu zamanla daha iyiye doğru giden sembol ismin sağlık durumunun geçtiğimiz hafta sonu kötüleştiği açıklanmıştı. Lauda’nın ailesinin yaptığı açıklamada, Avustruryalı ismin Pazartesi akşamı hayatını kaybettiği duyuruldu.

Niki Lauda, profesyonel motorsporları kariyerine 1971 yılında Formula 2 şampiyonasında yarışarak başladı. Ertesi yıl Formula 1’e katılan Lauda, 1974 yılında Ferrari’ye geçerek kariyerinin zirvesine doğru adım attı. 1976 Almanya GP’de büyük bir kaza geçirerek yüzünün ve vücudunun büyük bir bölümü yandı. Ayrıca zehirli gazlardan dolayı akciğeri de büyük ölçüde hasar aldı. Ancak bu kazanın üzerinden iki yarış geçtikten sonra şampiyonaya geri döndü ve pilotlar şampiyonluğunu sadece bir puan ile kaybetti.

1975, 1977 ve 1984 yıllarında üç kez pilotlar şampiyonu olan isim, 1985 yılında Formula 1 kariyerini tamamen noktaladığını açıkladı. Bir dönem Jaguar’ın başına geçerek spora geri dönen Lauda, son dönemde ise Mercedes F1 takımının hissedarı ve marka yüzüydü.

Bunların yanı sıra Niki Lauda ve James Hunt’ın rekabetini anlatan Rush filmi, şampiyon pilotun yeni jenerasyon tarafından tanınmasını sağladı. Başrollerini Chris Hemsworth ve Daniel Brühl’ün paylaştığı film, Lauda ve Hunt’ın uzun yıllar süren büyük rekabetini beyaz perdeye taşıdı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu