FeaturedHaberler

2020 Audi Q3 Sportback coupe gövdesiyle tanıtıldı




Coupe-crossover pazarında oyuncular kartlarını yavaş yavaş açarken, Audi de bu duruma kayıtsız kalamadı. Yeni Audi Q3 Sportback, performanslı olduğu kadar etkileyici görünümüyle de sınıfında taşları yerinden oynatacak gibi görünüyor.

Daha sportif, daha estetik: İşte yeni Audi Q3 Sportback!

Son dönemde SUV pazarındaki temsilcilerini yenilemeye yoğunlaşan Audi, başarılı modeli Q3’ün coupe versiyonu Q3 Sportback’i duyurdu. Büyük ölçüde standart modeli temel alan Audi Q3 Sportback, farkını özellikle sportif detaylarda gösteriyor. Modelin tavanı arkaya doğru gidildikçe alçalırken, dış mekandaki parlak siyah detaylar ise dinamik tasarımı tamamlıyor. LED Matrix farlar, 20-inç jant paketi ve arka tampona entegre edilen geniş difüzör de dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Aracın iç mekanına geçtiğimizde ise genel tasarım ögelerinin Audi Q3 ile benzer olduğu görülüyor. Burada en büyük fark, tavanın alçalması ile beraber arka yaşam alanının ve bagaj hacminin daralması olmuş. 530 litrelik bir bagaj hacmine sahip olan Q3 Sportback’in koltukları yatırıldığında ise bu alan 1.400 litreye kadar genişleyebiliyor. Bu da standart modele göre yaklaşık 150 litre bir kayıp yaşandığı anlamına geliyor. Bunun dışında 12.3 inç boyutundaki dijital gösterge paneli, 10.1 inçlik multimedya ekranı, ısıtmalı-dikişli spor koltuklar da iç mekandaki detaylar olmuş.

Audi Q3 Sportback, kaputunun altında 2 farklı motor seçeneği sunuyor. Dizel seçenek olan 35 TDI S-tronic, 2.0 litrelik motorunda 150 beygir güç ve 340 Nm tork değerlerine sahip. Önden çekişli bu seçenekte 0’dan 100 kilometre hıza 9.6 saniye gibi bir değerde ulaşılabiliyor. Benzinli seçenek olan 45 TFSI Quattro S-tronic ise 2.0 litre hacminde bir motor ile geliyor. 230 beygir güç ve 350 Nm tork sunan bu motorun 0-100 performansı ise 6.5 saniye ile dikkat çekiyor. Bu iki motorun da yalnızca 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile satın alınabildiğini belirtelim.

Avrupa’da sonbahar aylarında satışa sunulacak olan Q3 Sportback’in motor gamı daha sonra farklı seçenekler ile zenginleşecek. Ayrıca eksik olan manuel şanzıman da yine bu motor seçenekleriyle beraber kullanıcılara sunulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sportback q3 lazım degildir, arkasinin tavanı dardır, rahat vermiyor, basik gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu