FeaturedOtomobil Sporları

F1 Almanya GP: Efsane yarışı Max Verstappen kazandı!




Formula 1’de sezonun 11. yarışı olan Almanya GP’yi Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Uzun yıllar unutulmayacak olan ve tarihe geçen efsane yarışın bütün detayları haberimizde!

Almanya GP tarihe geçti: Yağmur altında 6 güvenlik aracı!

Yağmur altında gerçekleşen startın ardından lider kalkan Mercedes pilotu Lewis Hamilton yerini korumayı başardı. Çekiş yakalayamayan Red Bull pilotu Max Verstappen ikinci sıradan beşinciliğe kadar düşerken, Alfa Romeo’dan Kimi Raikkonen üçüncü sıraya kadar yükseldi.

İlk bölümde piste giren güvenlik aracından ötürü pilotlar erken pit stop yaptı ve pek çok isim geçiş lastiği taktı. Kısa süre sonra gerçekleşen ikinci güvenlik aracı periyotunda ise başta Ferrari’den Charles Leclerc olmak üzere bazı isimler kuru zemin lastiklerine geçti. Bu stratejiyle Leclerc ikinci sıraya kadar yükselirken, yarışın ilk bölümünün sonlarında kontrolünü kaybetti ve çakıl havuzuna uçarak yarışa veda etti.

Bu olaydan bir süre sonra Mercedes’ten Lewis Hamilton, Leclerc’in yarış dışı kaldığı yerde bariyerlere temas etti. Kanadı kırılan Hamilton acil şekilde pite geldi ve burada büyük zaman kaybederek gerilere düştü. Üstüne üstlük pite girerken pisti keserek giriş yaptığı için komiserler kurulu tarafından 5 saniye ceza aldı. Bu esnada Verstappen liderliğe otururken, Renault pilotu Nico Hulkenberg ikinci sıraya kadar yükseldi.

Son bölümlere girerken Hulkenberg olaylı 16. virajda çakıl havuzuna gömülerek yarışa veda etti. Büyük bir fırsat kaçıran Nico Hulkenberg’in vedasının ardından ise piste güvenlik aracı girdi. Bu bölümde Verstappen pit yaparak yerini iyice sağlamlaştırdı. Güvenlik aracı çıktıktan sonra Lewis Hamilton kanat kırdığı bölümde bir kez daha spin attı ve gridin en gerisine düştü.

Bu noktada ise sıralama iyice karıştı. Orta sıra pilotları kendini bir anda podyum yarışında bulurken, ikincilik mücadelesi veren Mercedes pilotu Valtteri Bottas 16. virajda büyük bir kaza yaptı ve yarışa veda etti. Piste 6. kez güvenlik aracı girerken, pit stop ile yeni lastiklere geçen Ferrari pilotu Sebastian Vettel ikinci sıraya kadar yükseldi.

Kalan son 5 turda başka bir olay yaşanmadı ve olaylı yarış normal süresinde sona erdi.

Toro Rosso, takım tarihinin ikinci podyumunu aldı!

Kaos dolu yarışa ikinci sırada başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, ilk sırada finiş görerek bu sezon ikinci galibiyetini aldı. Dün mekanik arıza sebebiyle sıralama turlarına çıkamayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise ikinci sırada gelerek moral depoladı. Podyumun son sırası ise sürpriz şekilde Toro Rosso’dan Daniil Kvyat’a gitti. İlk ve tek podyumunu 2008 İtalya GP’de Sebastian Vettel ile alan İtalyan takım, 11 yıl sonra tarihinin ikinci podyumunu kazandı.

Racing Point pilotu Lance Stroll bir ara liderliğe kadar yükselirken, bu momentumunu koruyamadı ve yarışı dördüncü sırada tamamladı. Beşinci sırayı Mclaren’den Carlos Sainz Jr. alırken, onu Toro Rosso’nun çaylak pilotu Alexander Albon takip etti. Alfa Romeo pilotları Kimi Raikkonen ve Antonio Giovinazzi ise güçlü hafta sonunu yedinci ve sekizinci noktaladı. Günün son puanları ise Haas’ın belalı pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen’e gitti.

Almanya GP’nin sonunda bir şok da incelemelerin ardından gerçekleşti. Alfa Romeo pilotları, start esnasında debriyaj yardımcısı kullandıkları gerekçesiyle 30’ar saniye zaman cezası aldılar. Böylece puan tablosu bir kez daha değişti. Verilen cezalardan sonra Raikkonen ve Giovinazzi puan barajı dışında kaldı. Bu durumda Mercedes’ten Lewis Hamilton ve Williams’tan Robert Kubica iki basamak yükselerek günün puan kazanan son pilotları oldular.

Sezonun bir sonraki yarışı önümüzdeki Pazar günü Macaristan’da gerçekleşecek.

2019 Almanya GP sonuçları

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing Honda 64 Tur
2 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari +7.333s
3 Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso Honda +8.305s
4 Lance Stroll SportPesa Racing Point F1 Team BWT Mercedes +8.966s
5 Carlos Sainz Jr. McLaren F1 Team Renault +9.583s
6 Alexander Albon Scuderia Toro Rosso Honda +10.052s
7 Romain Grosjean Rich Energy Haas F1 Team Ferrari +16.838s
8 Kevin Magnussen Rich Energy Haas F1 Team Ferrari +18.765s
9 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes +19.667s
10 Robert Kubica ROKiT Williams Racing Mercedes +24.987s
11 George Russell ROKiT Williams Racing Mercedes +26.404s
12 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Ferrari +32.214s
13 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari +33.849s
Pierre Gasly Aston Martin Red Bull Racing Honda Yarış Dışı
Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes Yarış Dışı
Nico Hulkenberg Renault F1 Team Renault Yarış Dışı
Charles Leclerc Scuderia Ferrari Ferrari Yarış Dışı
Lando Norris McLaren F1 Team Renault Yarış Dışı
Daniel Ricciardo Renault F1 Team Renault Yarış Dışı
Sergio Perez SportPesa Racing Point F1 Team BWT Mercedes Yarış Dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Kötünün iyisi diyebileceğimiz bir yarıştı ama yine her f1 yarışında olduğu gibi bu yarışta da heyecan üst seviyedeydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu