FeaturedHaberler

Mercedes-AMG One teslimatları gecikecek mi?




Mercedes-AMG’nin Formula 1 tabanlı hiper otomobil modeli One, bu yıl içerisinde teslimata hazır hale gelecekti. Ancak Alman markanın planları tutmadı ve Mercedes-AMG One gecikebilir!

F1 motorlu Mercedes-AMG One, emisyon bariyerine takıldı

Formula 1’de gördüğümüz 1.6 litrelik V6 hibrit motoru aynen kullanan Mercedes-AMG One, bu anlamda oldukça başarılı gözüküyordu. 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Project One konsept versiyonu duyurulan araç bu süre zarfında geliştirilmeye devam ediyordu. Ancak Auto Motor und Sport’un haberine göre işler pek de umulduğu gibi gitmiyor.

İddialara göre Mercedes-AMG mühendisleri, aracın yollara sorunsuz şekilde çıkması için yapılacak düzenlemelerde zorluk yaşıyor. Bu zorlukların başında da motorun yeni WLTP emisyon düzenlemelerine uygunluk sağlaması geliyor. Katı emisyon standartları, dört elektrik motoru sayesinde 1.035 beygir güç üreten araçta bazı kesintilere neden olabilir.

Modelde yaşanan sorunlardan bir diğeri ise motorun verimliliğinde istenen başarıya ulaşılamaması. Günümüz Formula 1 araçlarının motoru ilk çalıştırma öncesinde bir ön ısıtma aşamasından geçiyor. Yol aracının buna gereksinim duymaması için çalışan mühendisler, ayrıca motorun daha dayanıklı olması için de uğraşıyor.

Project One, 2014 yılından bu yana aralıksız 5 sezon şampiyon olan Mercedes-AMG F1 takımının ustalık eseriydi. Alman markanın teslimatlarına bu yıl başlanacak modeli sorunsuz bir şekilde sunmasının 2021 yılını bulabileceği söyleniyor. Bu gecikmenin ana sebebinin motor probleminden kaynaklanıyor olması ise bekleyenlerini biraz üzebilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ben açıkçası beklemem o kadar, gidip paramı iade isteyeceğim. Ne biçim iş yahu? Paranla rezil olmak bu işte. Allah belalarını versin, lanet olsun buna sebep olanlara…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu