FeaturedHaberler

Japon devi Honda, Accord modellerini geri çağırıyor




Japon otomotiv üreticisi Honda‘nın Çinli ortağı Guangcou Automobile Group, Çin’deki 222 bin 674 otomobili, motorlarındaki kronik bir hata nedeni ile geri çağırıyor.

Çin Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresinden konu ile ilgili bir açıklama yapılmış. Buna göre Honda’nın Çinli ortağı GAC Group, 222 bin 674 aracı motor sistemlerinde bulunan soğutucu cihazlardaki bir hata nedeniyle geri çağırıyor. Bu hata sadece 25 Temmuz 2017-7 Ağustos 2019’da üretilen “Accord sedan” modelini kapsıyor. Gelen diğer bir bilgi ise kusurlu araçların tamir işlemlerinin ücretsiz olarak yapılacağı.

Yeni Accord hakkında neler biliyoruz?

Tasarım tarafında markanın diğer modelleri ile benzer genleri taşıyan Honda Accord, bir önceki jenerasyonuna göre daha kaslı ve ağırbaşlı gözüküyor. Liftback tarzı alçak tavan akımını bu modeline de yansıtan Honda, yeni Accord’u 15 mm alçaltıp 10 mm kısaltmayı tercih etmiş. Ancak aks mesafesi 55 mm uzamış ve bu da selefine göre kısalan aracın iç mekan tarafında genişlediğini gösteriyor.

2018 Honda Accord, teknoloji tarafında ise oldukça zenginleştirilmiş gözüküyor. Tamamen dijital 7 inç gösterge panelinin yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8 inç multimedya ekranı yer alıyor. Şerit takip sistemi, acil durum freni ve adaptif hız sabitleme sistemi gibi özellikler aracı yarı otonom olarak kullanabilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca kablosuz hızlı şarj, Bluetooth, internet bağlantısı, head-up display ve adaptif süspansiyon gibi pek çok özellik de opsiyonel olarak eklenmiş.

Yeni motor seçeneğiyle ülkemize gelebilir!

Honda Accord, yüksek vergi dilimi sebebiyle bir süredir ülkemize getirilmiyor. Yeni Accord’un kaputunun altında yer alan 1.5 litrelik 195 beygir turbo motor seçeneği, aracın ülkemize geri dönmesinisağlayabilir. Civic’ten alınan bu yeni motor ile 6 ileri manuel ve CVT otomatik şanzıman seçenekleri alınabiliyor. Ayrıca 2 litre hacminde, 256 beygir güç üreten bir motor seçeneği daha Accord’da yer alacak. Bu motorda da yeni 10 ileri otomatik şanzıman opsiyonu bulunacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu