FeaturedHaberler

Opel Corsa-e, Dünya’nın ilk elektrikli ralli aracı oldu!




Alman otomobil markası Opel, yeni nesil Corsa’da ilk kez tam elektrikli bir versiyonu duyurmuştu. Opel Corsa-e olarak adlandırılan bu versiyon, ralli serileri için yeniden düzenlendi.

Opel Corsa-e Rally, elektrik gücüyle piste inmeyi bekliyor

Opel CEO’su Michael Lohscheller tarafından tanıtılan otomobil, seri üretim versiyonu baz alınarak geliştirilen ilk elektrikli ralli aracı olarak tanımlanıyor. Takla kafesi, Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel, ralli ayarlı MacPherson süspansiyon ve 17″ ET20 jant yükseltmeler arasında yerini alıyor. Bunun haricinde fren diskleri de daha iyi frenleme performansı için büyütülmüş ve 4 pistonlu kaliper ile güçlendirilmiş.

opel corsa-e

Opel’in elektrikli ralli aracı, gövdesinin altında ise yol versiyonuyla benzer bir paketi taşıyor. 136 beygir güç ve 260 Nm tork üreten elektrik motoru, özel optimize edilmiş bir motor kontrol yazılımı ile geliyor. Haliyle aracın elektronik hız limitinin olmayacağını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra mevcut 50 kWh kapasiteli bataryaya da dokunulmamış.

Opel Corsa-e Rally, ADAC Opel Rallye Cup organizasyonunda kullanılan Adam R2 modelinin yerine geçecek. Bu yılki yarışlarda kullanılması planlanan araçtan 15 adet üretileceği ve satış fiyatının 50.000 Euro’nun altında olacağı bildirildi. Corsa-e Rally yarış homologasyonlarına uygun üretildiği için elektrikli modeli başka organizasyonlarda da görebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu