FeaturedOtomobil Sporları

F2 pilotu Hubert, korkunç kazada hayatını kaybetti!




Formula 2’de bugün düzenlenen Belçika GP’de korkunç bir kaza gerçekleşti. Anthoine Hubert isimli pilotun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili detaylar haberimizde!

F2’de korkunç kaza: Genç pilot Hubert hayatını kaybetti!

Belçika’nın Spa pistinde düzenlenen Formula 2 ilk ayak yarışında herkesi üzen bir kaza yaşandı. BWT-Arden pilotu Anthoine Hubert, spin atan Trident pilotu Guliano Alesi‘den kaçarken duvara temas etti. Kaçış alanına giren Sauber Junior Team pilotu Juan Manuel Correa ise büyük süratle Fransız pilotun aracına çarptı.

Yaklaşık 270 km hızla gerçekleşen ikinci kazada Hubert’in aracı korkunç şekilde ortadan ikiye bölündü. Correa’nın aracı ise ters dönerek pistin ortasında kaldı. Kazadan sonra yarış kırmızı bayrakla iptal edilirken iki pilot da hastaneye kaldırıldı. Ambulans helikopter ile en yakın sağlık merkezine sevk edilen Fransız pilot, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Juan Manuel Correa’nın bilincinin açık olduğu ve bacağında kırıklar olduğu ifade ediliyor.

Anthoine Hubert, profesyonel kariyerine 2013 sezonu Fransa F4 şampiyonasında başladı. Buradaki ilk sezonunda şampiyon olan Fransız pilot, geçtiğimiz yıl F3 şampiyonu olduktan sonra Formula 2’ye geçiş yaptı. Bu sezon 2 galibiyet kazanan 22 yaşındaki pilot, şampiyonayı sekizinci sırada sürdürüyordu.

Kazanın ardından FIA, yarın düzenlenecek F2 ikinci yarışını iptal etti. Yarın gerçekleşecek olan Formula 1 ve Formula 3 yarışları öncesinde ise anma programı düzenlenecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bugun twitter’dan gördüm bende ve cok üzüldüm. Ne denir bilmiyorum…

    Yine Eau Rouge çıkışında yaşanan temasla başlayan bir kaza.
    Her ne kadar Spa’yı Spa yapan viraj olsada cok tehlikeli, sürekli temasların ve kazaların yaşandığı bir nokta… Eau Rouge’un duzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugünün geleceği dünden belliydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu