FeaturedOtomobil Sporları

F1 İtalya GP: Leclerc Ferrari’ye 9 yıl sonra kazandırdı!




Formula 1’de sezonun 14. yarışı olan İtalya GP’yi, Scuderia Ferrari pilotu Charles Leclerc kazandı. Evinde yıllar sonra gelen galibiyet ile tifosileri sevince boğan yarış ile ilgili detaylar haberimizde!

İtalya’da Leclerc kazandı, Ferrari taraftarı çılgına döndü!

21 yaşındaki genç Monakolu, ilk cepten başladığı yarışa kontrollü bir şekilde başlayarak liderliği korumasını bildi. Son bölümde sert savunma yapmak zorunda kalan Charles Leclerc, damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Belçika’dan sonra kariyerinin ikinci galibiyetine ulaşan Leclerc, 2010 İtalya GP’de Fernando Alonso’dan yıllar sonra bunu tekrarlayan ilk Ferrari pilotu oldu.

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, üçüncü başladığı İtalya’da damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Kontrollü bir şekilde yarışı sürdüren Fin pilot, takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın hata yapmasıyla beraber ikinci sıraya yükseldi. Daha sonra istikrarlı performansıyla Charles Leclerc’in peşine takılan Bottas, bunda başarılı olamadı ve ikinci sırada finişe ulaştı.

Podyumun son basamağında ise Mercedes’in şampiyona lideri pilotu Lewis Hamilton yer aldı. Yarışın büyük bir kısmında Leclerc’i takip eden Hamilton, geçiş denemesinde blokaj yaparak lastiklerini bitirdi. Pite gelmek zorunda kalan İngiliz pilot büyük zaman kaybetti ve yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Sezonun en iyi yarışını geçiren Renault pilotları Daniel Ricciardo ve Nico Hulkenberg sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Red Bull’dan Alexander Albon altıncı sırada noktalarken, Racing Point pilotu Sergio Perez aldığı yedinci sıra ile takımına önemli puanlar kazandırdı.

Problemli bir yarış geçiren Red Bull pilotu Max Verstappen damalı bayrağı sekizinci sırada gördü. Günün son puanlarını ise Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi ve McLaren pilotu Lando Norris kazandı.

Yarışın en büyük olayını ise Ferrari pilotu Sebastian Vettel yaşadı. Yarışı dördüncü sırada sürdüren Alman pilot, ilk bölümde Ascari virajında kontrolünü kaybederek spin attı. Vettel piste dönüş yaparken Racing Point pilotu Lance Stroll’e temas etti. O esnada Stroll ile mücadele eden Toro Rosso pilotu Pierre Gasly de pist dışına çıkmak zorunda kaldı. Olayda Vettel ve Stroll pitten geçme cezası alırken, Ferrari pilotu yarışı 13. sırada tamamlayabildi.

Sezonun 15. yarışı olan Singapur GP 22 Eylül’de düzenlenecek.

İtalya GP Sonuçları

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Charles Leclerc Scuderia Ferrari Ferrari 53 Tur
2 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes +0.835s
3 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes +35.199s
4 Daniel Ricciardo Renault F1 Team Renault +45.515s
5 Nico Hulkenberg Renault F1 Team Renault +58.165s
6 Alexander Albon Aston Martin Red Bull Racing Honda +59.315s
7 Sergio Perez SportPesa Racing Point F1 Team BWT Mercedes +73.802s
8 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing Honda +74.492s
9 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari +1 Tur
10 Lando Norris McLaren F1 Team Renault +1 Tur
11 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda +1 Tur
12 Lance Stroll SportPesa Racing Point F1 Team BWT Mercedes +1 Tur
13 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari +1 Tur
14 George Russell ROKiT Williams Racing Mercedes +1 Tur
15 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Ferrari +1 Tur
16 Romain Grosjean Rich Energy Haas F1 Team Ferrari +1 Tur
17 Robert Kubica ROKiT Williams Racing Mercedes +2 Tur
Kevin Magnussen Rich Energy Haas F1 Team Ferrari Yarış Dışı
Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso Honda Yarış Dışı
Carlos Sainz Jr. McLaren F1 Team Renault Yarış Dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu