FeaturedHaberler

Yeni Volkswagen Amarok tüm detayları ile tanıtıldı!




Volkswagen Ticari Araç, yeni nesil premium pick-up modeli Amarok’u tanıttı. Yıl sonunda Güney Afrika, 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda ise Türkiye ve Avrupa  pazarına sunulması planlanan Yeni Amarok, Volkswagen tasarım DNA’sını yansıtmaya devam ederken premium pick-up segmentindeki iddiasını da sürdürüyor.

Volkswagen Ticari Araç, Yeni Amarok’un dünya tanıtımını 7 Temmuz 2022’de gerçekleştirdi. Her türlü yol şartlarında çok yönlü bir kullanım sunan yeni nesil Amarok Güney Afrika’da üretiliyor. Karizmatik ve akıllıca bir tasarıma sahip Yeni Amarok, özellikle Avustralya, Yeni Zelanda, birçok Afrika ülkesi, Orta Doğu ve Avrupa için tam anlamıyla bir premium pick-up modeli.

20’nin üzerinde yeni sürüş destek sistemi, verimli ve yüksek torklu motorları, dört tekerlekten çekiş teknolojisi ve Volkswagen tasarım DNA’sı olmak üzere gelişmiş özellikleriyle Yeni Amarok, pazardaki çok yönlü ve dengeli pick-up modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

Dünya genelinde 830 binden fazla, Türkiye’de ise bugüne kadar yaklaşık 24 bin adet Amarok satışı gerçekleştiren Volkswagen Ticari Araç, şimdi ikinci nesille iddiasını artırıyor. Tamamen yenilenen ikinci nesilde, Volkswagen tasarımı kendini ilk bakışta belli ederken Amarok kendine özgü karakterini ortaya koyuyor. Daha büyük, daha güçlü ve daha karizmatik hale gelen Yeni Amarok’un dış tasarımı şimdi daha etkileyici bir görünüme kavuştu.

Geniş bir model gamına sahip olan Yeni Amarok’ta; ‘Life’ ve ‘Style’ dışında ‘PanAmericana’ (off-road tasarımı) ve ‘Aventura’ (özel tasarım) versiyonları sunuluyor. Belirgin Volkswagen DNA’sına sahip yatay ve dik motor kaputu Yeni Amarok’un heybetli görünüme katkı sağlıyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan, entegre LED farlar ile radyatör ızgarası boyunca uzanan yatay barlar bu görünümü destekliyor. Amarok PanAmericana, Aventura ve Style versiyonlarında yolu gündüz gibi aydınlatan ve kusursuz bir ışık tasarımına sahip olan “IQ.Light – LED matrix farlar” sunuluyor. PanAmericana ve Aventura versiyonlarında aracın ön yüzünde çapraz barların altındaki radyatör ızgarası ile oluşan özgün X tasarımı dikkat çekiyor. Plakalığın üzerinde ise kabartma “Amarok” yazısı yer alıyor.

Bir önceki neslinde olduğu gibi Yeni Amarok’ta da güçlü çamurluk davlumbazları dikkat çekiyor. Diğer çoğu pick-up modelinin aksine, çamurluk davlumbazlarının üst kenarı yuvarlak değil karakteristik Amarok tasarım özelliği olarak düz bir çizgi oluşturuyor. 21 inçe kadar alaşım jantları çevreleyen çamurluklar güçlü bir görünüme sahip. Yan paneller ise Amarok’un kaslı görünümünü destekliyor. Yeni Amarok arka görüntüsüyle de çekiciliğini devam ettiriyor. Volkswagen logosunun altında, büyük bir ‘Amarok’ kabartması bulunuyor. Yeni Amarok’ta C şeklindeki stop lambaları dikkat çekerken, PanAmericana ve Aventura versiyonlarında ise LED teknolojisi standart olarak sunuluyor.

Dünya pazarlarına özel olarak beş turbo beslemeli motor

Yeni Amarok ile dört adet turbo dizel (TDI) ve bir adet turbo benzinli (TSI) motor sunuluyor. Motorların her biri yüksek verimlilik seviyesi ve yüksek tork üretimi ile dikkat çekiyor. Yeni Amarok 2.0 litre TDI 209 PS (154 kW) ve 3.0 litre V6 TDI 250 PS (184 kW) motor seçenekleriyle Türkiye pazarına sunulacak.

Yeni 10 vitesli otomatik şanzıman ve 4MOTION 

Türkiye pazarına sunulacak tüm Amarok versiyonlarında, 10 vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi (4MOTION) standart olarak bulunuyor.

Yeni 10 vitesli şanzıman, önceki 8 vitesli otomatik şanzımanının yerini alıyor. Güç-aktarma sistemi yeni Amarok’un her türlü arazi koşullarında ilerlemesini sağlıyor ve motor seçeneğine bağlı olarak 3,5 tona kadar çekme kapasitesine izin veriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu