Featured

Akıllı Bileklik Kullanmanın Avantajları 




Giyilebilir teknoloji ürünleri günlük yaşantının oldukça pratik bir hale gelmesine destek olan cihazlar içerisinde yer alır. Bu ürünler içerisinde pek çok seçenek yer alır. Giyilebilir teknoloji kategorisinde akıllı bileklik modelleri bulunur. Çeşitli markalar tarafından üretilen akıllı bileklik modelleri kullanımları ile birlikte birçok avantaj sunar. Cihazların beraberinde getirdiği özellik ve avantajlara aşağıdaki maddeleri inceleyerek göz atabilirsiniz. 

 

  • Akıllı bileklikler, bireylerin günlük işlerini kolay bir şekilde programlamalarına yardımcı olur. Kişisel asistan gibi kullanılma özelliğine sahip olan bu ürünler, zamandan tasarruf etmeyi kolaylaştırırken daha az enerji ile daha fazla işlem yapmaya yardımcı olur.  
  • Kullanıcıların gün içerisinde hareketli ve hareketsiz kaldıkları süreleri hesaplayan akıllı bileklik modelleri, sağlık gibi hayati önem taşıyan konularda da birçok aktiviteyi programlamaya ve takip etmeye olanak sağlar.  
  • Gelişmiş donanım sistemleri sayesinde akıllı cihazlar ile kolaylıkla senkronize edilebilen ürünler, cep telefonundaki tüm kişisel verilerin ve hatırlatıcıların anlık olarak bildirim şeklinde alınmasını kolaylaştırır. Çağrıları, mesajları, bildirimleri kaçırmayı önleyen yeni nesil akıllı bileklikler, sportif bir şıklık arayan stil sahibi kişilere hitap eder. 
  • Sadece performans açısından değil aynı zamanda estetik tasarım özelliklerine sahip olan cihazlar, birçok avantajı da beraberinde getirir.  
  • Ürünlerde genel olarak uzun süreli pil ömürlerine yer verilir. Bu durum gün boyu kesintisiz bir kullanımın deneyimlenmesine imkan tanır. Bu sayede ürünler ile birlikte sağlık ve aktivite takibi aynı zamanda bildirim takibi kesintisiz bir şekilde gerçekleşir. 
  • Akıllı bileklik modellerinin sunduğu bir diğer avantajlı özellik ise birçok cep telefonu modeli ile hızlı bir şekilde eşleştirilmesidir. Mi Band 7 bu cihazlara örnek olarak verilebilir. Aynı zamanda Mi Band 5 akıllı bileklik modeli de pek çok cep telefonu ile uyumlu bir şekilde çalışır.  

 

Çeşitli markalar tarafından akıllı bileklik üretimi gerçekleşir. Bu cihazların her birinde işlevsel özelliklere yer verilir. Çeşitli avantajlar ile birlikte gelen ürünler içerisinden ihtiyaç doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. 

Giyilebilir Teknolojiler 

Günümüzde mobil ağların gelişimi, mikroişlemcilerin küçülmesi ve yüksek hızlarda veri aktarımının mümkün olması ile giyilebilir teknoloji ürünleri çeşitlenir. Bu ürünler, bir tekstil ürünü, akıllı saat ve gözlükler, hatta bir dövme ya da deri altına işlenebilen mikroçipler olarak karşımıza çıkarlar. Modern giyilebilir teknoloji ürünlerinden olan akıllı saatler, Bluetooth özellikli kulaklıklar, akıllı gözlükler, akıllı bileklikler günlük hayatta eller serbest sistemi ile kullanılabilecek vazgeçilmez aksesuarlar içerisinde yer alır. Her geçen gün gelişen ve yenilenen bilgi işlem ürünleri, günlük hayatımızda eskiden beri kullandığımız geleneksel ürünleri de yeniler. Saatler, gözlükler, takılar bugün giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alır. Artık saatler zaman bilgisi vermenin ötesinde sağlık takibi ve arama yapabilen hatta cep telefonlarında kullanılan pek çok uygulamayı da içeren hayat kolaylaştırıcı ürünlerdendir. Birçok teknoloji ile donatılan giyilebilir teknoloji farklı kullanım amaçlarına hitap edecek niteliktedir. 

 

Akıllı Bileklik Seçiminde Belirleyici Olan Özellikler 

Akıllı bileklik seçimi sırasında tek bir özelliğe bağlı kalarak alışveriş yapmak ideal olmayabilir. Seçim sırasında bazı özellikler belirleyici hale gelir. Bu cihazlar genellikle vücut kitle endeksini, gündelik alışkanlıkları ve egzersizlerin takibini yapmak amacı ile kullanılır. Akıllı telefonların arama yapma, çağrı cevaplama, e-posta yazma, sesli komut verme veya NFC özelliğiyle elektronik ödeme yapma gibi ekstra özelliklerden faydalanılmak istenirse ürünlerin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir. Bu cihazların aksesuar olarak nitelendirilmemesi gerekir. Bir aksesuardan çok daha fazla özelliği bir arada bulunan akıllı bileklik modelleri, dijital dünyanın değişen yapısına ve yeniliklerine erişmeyi mümkün kılar. Akıllı bileklik modellerinin belirleyici özellikleri, uyumluluk ve işletim sistemi, işlevsellik, tasarım, ekran, pil ömrü, fiyat olarak değişiklik gösterir. Farklı markalar tarafından sunulan akıllı bileklik modellerine çeşitli mağazalardan erişebilirsiniz. Bu inceleme Cimri üzerinden yapabilirsiniz. Birçok ürünün fiyat ve özellik karşılaştırmasına ulaşmak size online alışverişte zaman kazandırırken iyi fiyatı bulma konfou da sunabilir.  

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu