FeaturedHaberler

2020 Toyota Yaris Hybrid, yenilikleri ile duyuruldu




Toyota’nın küçük segment temsilcisi Yaris, tamamen yenilendi. 2020 Toyota Yaris Hybrid tasarım ve donanım olarak köklü değişiklikler barındırıyor.

Avrupalı Toyota Yaris, 2011 yılında duyurulan güncel jenerasyonundan sonra uzun zamandır yenilenmeyi bekliyordu. Mini sınıfın güçlü temsilcilerinden olan model, hibrit motoruyla ve yeni yüzüyle karşımıza çıkıyor. Genel tasarım hatlarıyla “şirin” bir model olduğunu belli eden yeni Yaris, tampon altına kadar inen tek parça ızgarasıyla dikkat çekiyor. Ön far yapısı ise yeni Corolla HB ile benzerlik gösteriyor. Tamamıyla LED olan far yapısı sportif sis farları ile uyum içerisinde. Arka tarafa geçtiğimizde ise eski Yaris’den esintiler görüyoruz. Farların arasında tasarım amaçlı kullanılan siyah bir çıta burada da mevcut.

Yaris Hybrid’in iç mekanına baktığımızda ise teknoloji odaklı bir tasarım görüyoruz. Ortaya konumlandırılan büyük dokunmatik multimedya ekranı ve dijital gösterge paneli bunun temelini oluşturuyor. Modelde 10 inç boyutunda head-up bir display bulunuyor. Ayrıca Toyota’nın geliştirilmiş TNGA platformu sayesinde özellikle arka yaşam alanında da iyileştirmeler mevcut.

Yaris’in motor kaputunun altında ise yalnızca 3 silindirli benzinli üniteler mevcut. Türkiye’de de görmeyi beklediğimiz 1.0 ve 1.5 hacmindeki atmosferik motorlar modelin en tanıdık kozları olacak. Yaris’in hibrit versiyonu ise 1.5 atmosferik motor ile birlikte bir elektrik motorunu kombine edecek. Toplamda 115 beygir olacak hibrit motorun %15 civarında bir enerji verimliliği sağlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. İlk defa yaris bişeye benzemiş. Gelsin 150 bin liraya alalım dolusunu. Ayda 2 bin atsam kenara 75 ayda alırım ne ki ??
  2. Tasarımı canlı görmeden yapmama taraftarıyım aslında ama ilk bakışta ön yüzde Fiesta havası umarım sürüşü de benzer. Eski kasasını bazen kullanma mecburiyetinde kalıyorum ve bu sınıfta içinin ferah olması ve az yakması dışında hiç bir esprisinin olmadığı berbat bir araba belki sorunsuzluktan ölümsüz olabilir ama kullandıkça ben ölmek istiyorum. Umarım bu düzeltilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu